خرما پادشاه شیرینیها به دلیل عواملی چون کمبود صنایع بسته بندی و فرآوری خرما و نبود بازار مستقیم در خارج از کشور مظلوم مانده است.

 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ آب و هوای گرم و مرطوب به ویژه در جنوب فارس، این استان را به یکی از مناطق مستعد تولید خرما این محصول استراتژیک تبدیل کرده است.

فارس با داشتن 30 هزار هکتار سطح زیر کشت نخیلات یکی از 6 استان برتر کشور در این زمینه است.

تاکنون 100 رقم خرما در استان شناسایی شده است که به گفته ی مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی فارس 13 شهرستان از چمله جهرم ، فراشبند ، کازرون ، قیر و کارزین ، لارستان ، خنج ، گراش و داراب بیشترین تولید خرما ورقم های شاهانی، زاهدی، کبکاب و پیارم بیشترین سطح زیر کشت را دارند.

اما با وجود تولید سالانه افزون بر 130 هزار تن خرما در استان، تنها 25 درصد از این محصول به خارج از کشور صادر می شود.

موضوعی که دغدغه ی همه ی استانهای خرماخیز کشور (خوزستان، بوشهر، کرمان ، فارس، هرمزگان و سیستان‌بلوچستان ) است.

ایران با 264 هزارهکتار سطح زیر کشت خرما و تولید یک میلیون و 116 هزار تن از بزرگترین تولیدکنندگان خرما در دنیا است و 21 درصد سطح زیر کشت و 81/14 درصد تولید خرما در دنیا را به خود اختصاص داده است با این وجود، تنها یک دهم خرمای تولیدی کشور آن هم با ارزش صادراتی بسیار پایین به خارج صادر می شود.

به گفته ی قاسمی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان،کمبود صنایع بسته بندی و فرآوری خرما ، وجود دلالان در این حوزه، نبود بازار مستقیم در خارج از کشور و کمبود صادرکننده مستقیم، اقتصادی نبودن تولید به علت تک محصول بودن، ضعف تکنولوژی ومدیریت، بالا بودن بهره بانکی، (بهره بالای 20% از وام بانکی که باعث ورشکسته شدن کارخانه ها می‌شود)، بهره‌وری پایین در تولید، کمبود نقدینگی و بالا بودن هزینه تولید قدرت رقابت بین‌المللی را از تولیدکننده گرفته است.

انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.