مهران نیکخو متخصص چشم در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: به صورت طبیعی در چشمان ما دو نوع غده اشکی وجود دارد که یکی مربوط به گریه کردن و عواطف است و کارکردن یا نکردن آن موجب بیماری در چشم نمیشود، اما غده اشکی دیگری نیز در چشم وجود دارد که اشک آن ربطی به عواطف ندارد و وظیفه آن تامین رطوبت لایه قرنیه چشم است که در صورت نبود اشک این غده، قرنیه کدر شده و چشم نیز دچار خشکی میشود، علاوه بر این اشک این غده مسئول رساندن مواد غذایی به سلولهای چشمی نیز میباشد.
وی افزود: خشکی چشم با افزایش سن افزایش مییابد و در زنان اندکی بیشتر از مردان دیده میشود، این عارضه میتواند به دلیل بیماری های التهابی مختلفی که پلک بدان دچار میشود نیز رخ دهد.
این متخصص چشم اضافه کرد: اگر کسی قادر به گریه کردن نباشد، ممکن است فکر کند دچار خشکی چشم شده، اما این فکری غلط است، چون عدم کارایی غده چشمی که عامل گریه است، هیچ تاثیری بر روی سلامتی چشم ندارد.
وی بیان کرد: حس سوزش، خستگی و خشکی چشم و نیز احساس وجود جسم خارجی مانند شن یا نمک در چشم از علائم "خشکی چشم " است.
وی اظهار کرد: در صورت عدم وجود رطوبت کافی و از آنجایی که چشمها کاملا در معرض تماس مستقیم با هوا هستند، خیلی زود خشک شده و سطح قدامی آنها در معرض آسیب قرار می گیرد و این آسیب ها در مواردی شدیدتر می توانند منجر به از دست رفتن "بینایی" در فرد شوند.
انتهای پیام/
كاهش ميزان پلك زدن به ويژه در هنگام کار با رايانه، يكي از عوامل مهم خشكی و سوزش چشمها بوده كه میتواند موجب آسيب چشمها شود.