زندگی شهرنشینی و مشکلات اقتصادی و مشغله والدین از جمله مواردی است که خانواده‌ها را به سمت تک فرزندی شدن سوق داده و موجب می‌شود تمایلی به فرزند دوم نداشته باشند.

روح انگیز لطیفی جامعه شناس در گفتگو با  خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: در گذشته نه چندان دور حداقل تعداد فرزندان یک خانواده بین 3 تا 4 بود که این امر توانسته بود علاوه بر تربیت درست فرزندان در اجتماعی شدن آن‌ها و هم چنین مسئولیت پذیریشان نقش مهمی را ایفا نماید.
 
وی ادامه داد: امروزه تک فزندی شدن در خانواده‌ها یک الگوی اجتماعی و خانوادگی تعریف شده که می‌تواند آسیب‌های زیادی به نهاد خانواده و جامعه وارد نماید به طوری که تک فرزندی‌ها بچه‌هایی متوقع پرورش یافته و والدین سعی می‌کنند به تمام نیازهای مادی آن‌ها پاسخ دهند بنابراین او با توجه به شرایط متوقع شده و از دیگران توقع دارند تا خواسته‌های آنها را برآورده نمایند که این امر موجب فرزندسالاری در خانواده‌های تک فرزندی می‌شود.
 
لطیفی عدم مسئولیت پذیری را از پیامدهای دیگر تک فرزندیها عنوان کرد و افزود: برآورده شدن نیازهای در تک فرزندیها موجب می‌شود تا آن‌ها نتوانند افرادی مسئولیت پذیر شوند بنابراین بهتر است والدین در نظر داشته باشند به تمام نیازهای فرزندشان پاسخ ندهند و بدانند که روح آن‌ها با محرومیت‌ها بزرگ می‌شود و توجه خود را صرف تقویت روح فرزندشان نمایند و با تربیت مذهبی و اخلاقی آن‌ها سرمایه‌ای گرانبها به او هدیه دهند.
 
وی خاطر نشان کرد: اما بهترین راه حل در چنین مواقعی ورود فرزند دوم است حتی اگر تفاوتی سنی بین این او و فرزند اول زیاد باشد چرا که این امر می‌تواند علاوه بر پر کردن خلا عاطفی بچه اول او را در رسیدن به خواسته‌هایش متعادل و مسئولیت پذیر نماید.

انتهای پیام/

برچسب ها: فرزند ، مسئولیت ، زندگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار