به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، شاید شما از آن دسته افرادی باشید که آی کیوی بالای افراد را ملاک هوش بالای او میدانید یا شاید در آزمون آی کیو نتیجهای که گرفتهاید نشان دهندهٔ هوش پایین ما بوده است.
اما باید بدانید که افرادی که آی کیوی بالاتری دارند الزاما افراد باهوشی نیستند. یعنی بعضی افرادی که ملاک ثروتمند بودن یا نبودن افراد را آی کیو میدانند باید گفت که در اشتباهاند، چرا که آی کیو و ایی کیو (هوش هیجانی) کاملا با هم متفاوتند.
استیو جابز نمونهٔ یک فرد با ایی کیوی بالا بود
وزیری عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد در گفتگو با خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران دربارهٔ آی کیو گفت: آی کیو شامل هفت جزء است که موضوعاتی از قبیل: منطق، ریاضیات، تواناییهای فضایی، توانایی زبانی (چگونگی به کار بردن لغات برای استفاده در جملات)، موسیقی، یک جنبهٔ مربوط به عملکرد بدن و یک جنبهٔ ارتباطات میان افراد در آن مورد بررسی قرار میگیرد.
وی در ادامه افزود: سه موضوع مربوط به عملکرد بدن، ارتباطات و موسیقی در دههٔ ۸۰ میلادی توسط گاردنر مطرح شد که البته نگاه گاردنر در مسئله هوش هیجانی کاربرد زیادی داشت.
وی در خصوص هوش هیجانی (ایی کیو) گفت: هوش هیجانی موضوعی بود که ابتدا توسط خبرنگاری آمریکایی به نام «گلمن» مطرح شد و اصل نگاه هوش هیجانی بر محور ارتباط میان افراد است.
وی همچنین اذعان داشت: مهمترین نکتهٔ هوش هیجانی در ارتباط بودن فرد با جامعه و چگونگی ایجاد ارتباط با محیط است که معمولا این نکته را میتوان در افرادی که بازاریابهای خوبی هستند جستوجو کرد. برای مثال شرکت اپل پس از فوت استیو جابز نتوانست تواناییهای مدیریتی وی را بازیابی کند چراکه او از هوش هیجانی و توانایی بازاریابی و فروش محصولات و عرضه محصول توانمند بود. به علاوه اینکه تمام رزومهٔ کاری وی سرشار از موفقیت در شرکتهایی است که پیش از این در آنها فعالیت داشته است.
در پایان باید گفت: افراد میتوانند هوش هیجانی خود را در چهار موضوع زیر بررسی کنند که این موضوعات اساس نگاه ایی کیو است:
۱-شناخت هیجان خود ۲-کنترل هیجانهای خود ۳-شناخت هیجانهای دیگران ۴- کنترل هیجانهای دیگر افراد که البته با این موضوعات میتوانید به صورت سطحی به شناخت ایی کیوی خود بپردازید و برای اطلاعات بیشتر باید از یک مشاور دربارهٔ شناخت آی کیو و ایی کیوی خود بهرهمند شوید.
گزارش: پوریا سلیمانزاده