مدیر کل میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: آثاري كه در خراسان هستند به دلیل اصالت و قدمت علم و فناوري و ريشههاي ستبر فرهنگ در خراسان، از اصالت خاصي برخوردارند و همگي شايسته ثبت در فهرست آثار جهاني هستند.
وی با بیان اینکه آثار تاريخي يادمان و يادبود گذشتگان هستندو این آثارمیتوانند وسيله درك هويت گذشته باشند، افزود: ميتوان از اين آثار به عنوان جاذبههاي گردشگري و بهترين اسناد و مدارك شناخت گذشتگان، از جهات مختلف یاد کرد.
مدیرکل سازمان میراث فرهنگی خراسان رضوی در خصوص مرمت آثار باستانی اظهار کرد: مرمت بناهای استان هماکنون در مرحله نسبتا خوبي قرار دارد و از حدود 40 يا 50 سال پيش انجمن آثار ملي اقدام به مرمت بناهاي تاريخي و باستاني برگزيده و شاخص كرد.
لبلف خانیکی ادامه داد: در زمانهای مختلف هنرمندان و معمارانی كه در اختيار سازمان صنايع ميراث فرهنگي بودند، بذل همت كردند و به تناسب امكانات مالي و با حفظ اصالت و ماندگاري بنا سعي كردند اين بناها را مرمت كنند و اين آثار را سرپا نگه دارند.
لبافخانیکی در خصوص آسیبپذیری آثار باستانی گفت: پيشامدها و رخدادهايي مانند نزولات آسماني، زلزله و مهمتر از همه این عوامل، جاذبه زمين كه همواره مصالح را به زير ميكشد و در دراز مدت باعث فرسايش بنا ميشوند.
وی افزود: عامل موثر دیگر در تخریب ابنیه تاریخی، عامل انساني است که گاهی تخريب اين آثار را تسريع ميكنند.
مدیرکل سازمان میراث فرهنگی خراسان رضوی ادامه داد: با آگاهي از عوامل ذکر شده تا جايي كه امكان دارد، سازمان ميراث فرهنگي و صنايع گردشگري سعي ميكند كه اين بناها را مرمت کرده و به عنوان آثار فرهنگي و ابزارهايي كه براساس آن میتوان در آينده از گذشته بشر آگاه شد اين بناها را سرپا نگه دارد.
وی اظهار کرد: مردم سعی کنند با بازدید از ابنیه تاریخی به خود، گذشته و فرهنگشان مراجعه کنند و اين آثار را با بصيرت و چشمدل بنگرند و از خود بپرسند كه مثلا مسجد جامع زوزن با 14 متر دهانه و 35 متر ارتفاع ايوان و با پلههايي كه حدود سه متر عرض دارند، با چه فنآوري و علمی ايجاد شدند.
انتهای پیام/ش