بابک زمانی متخصص مغز و اعصاب در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: زمان طلایی سکته مغزی حداکثر تا چهار و نیم ساعت پس از رخ دادن آن میباشد و درصورتیکه بیمار را در این بازه زمانی به مرکز درمانی که دارای تجهیزات لازم باشد برسانند با درمانی که انجام میگیرد فرد بهبود پیدا میکند.
وی بیان کرد: درصورت رد شدن این زمان از وقوع سکته مغزی، اطرافیان فرد میتوانند تا شش ساعت پس از سکته با رساندن بیمار به مراکز پیشرفتهتر و مجهزتر، اقدام به انجام درمان شریانی که نیازمند آنژیوگرافی است کنند.
وی افزود: در درمان وریدی سکته مغزی نوعی دارو را به ورید دست تزریق میکنند اما در درمان شریان همان دارو به لختهای که در مغز بیمار ایجاد شده تزریق میشود.
وی اضافه کرد: با توجه به راحتی و امکان پذیری درمان وریدی، اکثر بیمارستانها و مراکز درمانی باید توانایی انجام این درمان را داشته باشند اما متأسفانه اینگونه نیست.
بابک زمانی گفت: هرچه بیمار سریعتر به بیمارستان رسانده شود و مدت زمان بین رخ دادن سکته مغزی و تزریق دارو کمتر باشد، عوارض سکته کمتر خواهد بود و درصورتیکه تا چهار ساعت و نیم بعد از سکته درمان وریدی جواب ندهد، درمان شریانی انجام میگردد.
وی اشاره کرد: بیمارانی که بر اثر سکته مغزی دچار از کار افتادگی قسمتهایی از بدن خود شدهاند باید تا شش ماه بعد از سکته مغزی به "درمانهای فیزیوتراپی" بپردازند تا سلامتی خود را بدست آورند.
وی اظهار کرد: البته این مدت (شش ماه) در افراد و بیماران مختلف ممکن است تفاوت داشته باشد و بعد از گذشت این مدت فرد بهبودی کمی میتواند داشته باشد.
انتهای پیام/