کارشناس ارشد بیمه گفت: ملاک پرداخت خسارت بیمه به رانندگان مسافربر در تمام راههای کشور داشتن بیمه معتبر می باشد و بر خلاف دستور العمل ها و بخشنامه های که در گذشته اعمال می شد مجوز تردد، مبنای این پرداخت قرار نمی گیرد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اصفهان، خلیل کوچکی افزود: قوانین بیمه در گذشته به گونه ای بود که داشتن مجوز تردد در خارج از محدوده شهر را به همراه داشتن بیمه معتبر برای پرداخت خسارت ضروری می دانست ولی قوانین بیمه به مرور و طی سال های متوالی اصلاح شد.

وی اظهار داشت: در سال های قبل حتی اگر اعضای خانواده بیمه گذار آسیب می دید بیمه گر نمی توانست از بیمه شخص ثالث استفاده نماید ولی طبق قوانین فعلی ملاک پرداخت بیمه شخص ثالث ظرفیت خودرو است و بر اساس آن خسارت پرداخت می گردد.

کوچکی بیمه با نرخ «کرایه بیابانی» را کامل ترین بیمه برای خودروهای مسافربر ذکر کرد و گفت: هرچند نرخ این بیمه کمی بیش از نرخ بیمه «آژانسی» و نرخ بیمه خودروی «شخصی» است ولی برای راننده مسافربر امنیت خاطر مناسبی فراهم نموده و از مشکلات بعدی جلوگیری می کند.

وی گفت : افزایش نرخ بیمه کرایه بیابانی قیمت آنچنانی نیست ولی باعث آسودگی نسبی خاطر بیمه گذار می گردد.

این کارشناس بیمه تصریح کرد: در صورتی که فردی با خودروی شخصی اقدام به جابجایی مسافر نموده و بیمه وی نیز از نوع بیمه شخصی باشد در صورت بروز هرگونه حادثه بیمه گر نخواهد توانست از امتیاز بیمه شخص ثالث استفاده نماید و هیچگونه خسارتی به وی تعلق نخواهد گرفت.

وی افزود: گاهی افراد بر اساس فرهنگ نوع دوستی و با خوردوی شخصی اقدام به جابجایی مسافر می کنند و کرایه ای نیز درخواست نمی نمایند. در چنین مواردی چنانچه حادثه اتفاق بیفتد ، دادگاه از طریق ادعای مسافر پی به ماهیت این امر برده و در صورت اثبات ادعا، بیمه گر موظف به پرداخت خسارت وارد شده خواهد بود. در غیر این خسارتی به حادثه دیده تعلق نخواهد گرفت و راننده موظف به تامین آن می باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نراق افزود: برخی از رانندگان خودروهای مسافربر به خاطر این که نرخ بیمه کمتری بپردازد از اعلام این که در چه حوزه ای فعالیت می کند خودداری نموده و با بروز هرگونه حادثه مشکلات بسیاری برای خود و به دست خود رقم می زند.

کوچکی در پاسخ به این پرسش که رانندگان برای استفاده از بیمه «کرایه بیابانی» یا «آژانسی» چه مدارکی باید به شرکت بیمه ارائه نمایند گفت: تنها ملاک بیمه گر برای تعیین نوع بیمه؛ اعلام شفاهی شخص بیمه گذار است و بیمه هیچ گونه معرفی نامه و مجوزی در این خصوص درخواست نمی کند.

وی تاکید کرد: در زمان حادثه نیز تنها ملاک پرداخت خسارت داشتن بیمه نامه معتبر می باشد و مشکل تنها زمانی پیش می آید که بیمه گر خودروی خود را با نرخ پایین بیمه نموده باشد ولی خدمات با نرخ بالاتر را درخواست کند که بیمه گر تعهدی در این خصوص ندارد.

این استاد دانشگاه یادآور شد: در برخی موارد راننده خودروی مسافربر به خاطر این که مبلغ کمتری بپردازد حادثه را فراموش می کند ولی باید از طرف متولیان امر و مسئولان برای تغییر این نگاه فعالیت های فرهنگی مناسبی انجام شود.

وی یادآور شد: آشنایی کامل رانندگان با شرایط بیمه خودرو باعث می شود بیمه گذار در صورت بروز هر گونه حادثه از خدمات کامل بیمه بهره مند گردد و بی اطلاعی و کم توجهی باعث مشکلات غیرقابل جبران خواهد شد.

اين كارشناس بيمه خاطر نشان کرد: البته ملاك پرداخت خسارت به بيمه شونده «بيمه نامه معتبر و كامل» و «گواهينامه متناسب با خودرو» است و در صورتي كه اين دو مورد از اعتبار لازم برخوردار باشد بيمه‌گر موظف به پرداخت خسارت است./س


 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.