روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در یادداشتی نوشت "خوشبینی آرامی" در مورد امضای قرارداد هسته ای نهایی میان ایران و غرب وجود دارد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در یادداشتی به قلم "دیوید آزبورن" تحلیلگر ارشد خود به تحلیل مذاکرات هسته ای میان جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 پرداخته و با توجه به شرایط و فضای حاکم بر این مذاکرات اینطور نتیجه گیری کرده است که: خوشبینی آرامی برای انعقاد قرارداد نهایی وجود دارد.

 تحلیگر ارشد ایندیپندنت می‌نویسد: با توجه به وجود نشانه هایی مثبت  از پیشرفت مذاکرات هسته ای، همه طرف های تلاش کننده  برای حل و فصل بن بست بین غرب و ایران بر سر جاه طلبی های هسته ای  تهران، توافق کرده اند که دور جدیدی از مذاکرات در سطح کارشناسان  روز5  مه(15 اردیبهشت)  در نیویورک آغاز شود. 

کاخ سفید  در راستای توافق هسته ای موقت که در ماه نوامبر گذشته  امضا شد و در ماه ژانویه به مرحله اجرا در آمد ، طرح اقدام مشترک ، در این ماه یک میلیارد از دارایی های ایران  را در دو قسط آزاد کرد که آخرین ن روز 15 آوریل بود. و  هفته گذشته آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) گزارش داد که ایران تا کنون سهم خود از آنچه توافق شده بود را انجام ، و به طرز چشمگیری ذخایر اورانیوم 20 درصد غنی شده خود را کاهش داده است.

ایندیپندنت می نویسد: در حالی که موانع مهمی  برای حصول توافق نهایی و جامع  قبل از مهلت غیر رسمی 20 ژوئیه همچنان  باقی است، خوش‌بینی آرامی  پیرامون مذاکرات وجود دارد. این ارزیابی در تضاد با تقریبا  تمام پرونده های امور خارجه دیگری است  که اکنون روی میز رئیس جمهور باراک اوباما قرار دارد، مانند سوریه، روسیه، اوکراین یا روند متزلزل صلح خاورمیانه.

مذاکرات نیویورک، در سازمان ملل متحد و در حاشیه نشست پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی برگزار خواهد شد ، و به دنبال آن  مذاکرات سطح عالی میان وزرای امور خارجه ایران و گروه به اصطلاح 1+5 ( چین، فرانسه، روسیه، انگلستان و ایالات متحده آمریکا ، به علاوه آلمان) روز13 می(23 اردیبهشت) در وین انجام خواهد شد.

محمد جواد ظریف ، وزیر امور خارجه ایران ، در جریان سفر به ابوظبی در هفته گذشته اظهار داشت است: "اراده سیاسی برای دریافت پاسخ وجود دارد . اگر به توافق خوبی برسیم، مخالفان نیز راضی خواهند شد. 

اوایل این هفته، ظریف در توییتر خود نوشت: " آژانس بين‌المللي انرژي اتمي يك‌بار ديگر تاييد كرد كه ما به تعهدات خود پايبند بوده‌ايم و مي‌خواهيم همچنان پايبند بمانيم. "  وی افزود:" : انتظار داريم همين رويكرد را از طرف مقابل هم ببينيم. بر سر ميز، مذاكره مي‌كنيم، نه در ملأعام. براي پيشرفت بايد نگاه رو به جلو داشته باشيم و مسئوليت فايق آمدن بر موانع نيز بر دوش همه طرف‌هاست."

در همین حال، در واشنگتن کاخ سفید همچنان  در برابر خواسته برخی از نمایندگان کنگره برای توقف آزادی دارایی های ایران که به وسیله تحریم و همچنین تشویق اسرائیل برای برخورد شدید با تهران بلوکه شده بود، مقاومت می کند.  انگیزه بیشتر را ایران فراهم کرد،ایران هفته گذشته اعلام کرد مقدارزیادی از پلوتونیومی را که می تواند در راکتور آب سنگین اراک ساخته شود، کاهش می دهد. 

دیوید پترائوس ، رئیس سابق سیا ، ماه جاری به مخاطبان خوددر دانشگاه هاروارد گفت "من در واقع معتقدم که  دستیابی  به یک توافق امکان پذیر است، ". او با اشاره به مهلت انعقاد  توافق نامه نهایی تا 20 ژوئیه ادامه داد: "  امضای قرارداد پیش از انقضای این مهلت شش ماهه خاص امکان پذیر است ."

ایندیپندنت می نویسد: مسئله کلیدی این است که آیا ایران در آینده از هرگونه غنی سازی اورانیوم منع می شود و یا ، همانطور که محتملتر  به نظر می رسد ،  ایران آزاد خواهد بود توانایی خود را برای غنی سازی  اورانیوم تا 5 درصد حفظ کند تا بتواند همچنان به تولید ایزوتوپ برای تحقیقات پزشکی و خدمات بخش انرژی هسته ای خود ادامه دهد. 

این تحلیلگر انگلیسی مدعی می شود با دادن راه گریز تنها 5 درصدی،  زمان مورد نیاز برای ساخت بمب از اورانیوم 5درصد غنی شده تا حد زیادی طولانی خواهد شد.

در جلسه استماع هفته گذشته ، رابرت منندز  جمهوری خواه، رئیس کمیته روابط خارجی سنا ، جان کری وزیر امور خارجه  را بابت پیگیری انعقاد توافقنامه هسته ای محکوم کرد و در اظهاراتی خصمانه مدعی شد با این کار  به جای از بین بردن " امکان  ساخت بمب هسته ای از سوی ایران" فقط  بین شش تا 12 ماه زمان فرار هسته ای ایران را تمدید کردیم.  او ادعا کرد: "من فکر نمی‌کنم ما همه  این کارها را انجام دادیم تا به یک بازه زمانی 6 تا 12 ماهه دست یابیم".


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار