به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز یزد
رئیس پژوهشکده علوم تولید مثل استان یزد گفت: در برخی از استانهای شرقی کشور مثل کرمان و سیستان و بلوچستان تعداد مراکز درمان نازایی بسیار محدود است و یا اصلا وجود ندارد،به همين خاطر بیماران ناچارند به شهر و استانهای مجاور مراجعه نمایند.
به گفته وی، از آنجا که رشته جنین شناسی و زنان و نازایی از تخصصهای اصلی مراکز درمان ناباروری هستند، فارغ التحصیلان زبردست باید برای حضور در استانها و شهرستانهای محروم رشد و تقویت شوند
وی تصریح کرد: میزان ناباروری در ایران در حال افزایش است و عواملی نظیر افزایش سن ازدواج، مصرف مشروبات الکلی، عوامل محیطی و مواد سمی در این امر دخیل هستند.
وی افزود: مصرف سیگار به عنوان عامل تاثیر گذار بر ناباروری به اثبات نرسیده اما استفاده از آن بر پارامتر و کیفیت اسپرم تاثیر می گذارد.
وي در خصوص داروهای مصرفی زوجهای نابارور گفت: استقبال بیماران و حتی پزشکان از داروهای خارجی بیشتر است كه البته هزینه های این داروها نیز کمرشکن است.
وی افزود: علاوه بر هزینه دارو، مواد مصرفی برای درمان زوجین در آزمایشگاهها که خارجی نيز هستند هزینه های سنگینی را به بیماران تحمیل می کند.
وي توصیه کرد: زن و شوهرها برای بچه دار شدن دیر اقدام نکنند تا فرصت کافی برای بررسی، آزمایشات اولیه و همچنین اقدامات پزشکی وجود داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه انجمنهای علمی باید مورد
حمایت و توجه بیشتر دولت قرار بگیرند، افزود: حمایتهای مستقیم مالی و معنوی دولت
در رفع مشکلات مراکز درمان ناباروری به طور قطع خالی از لطف نیست.
این
پرفسور صاحب نام یزدی ادامه داد: در کشور ما زوجهای نابارور به علت عدم توان بچه
دار شدن تحت فشار و استرسهای روحی و روانی هستند، به همین دلیل بیمه ها باید هزینه
های سنگین درمان ناباروری را پوشش دهند..