به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران اولین اجلاس شوراهای اسلامی کلان شهرها و مراکز استانها صبح امروز با حضور کلیه روسا و نایب رئیسهای شوراهای اسلامی کلان شهرها مراکز استانها در ساختمان شورای شهر برگزار شد.
براساس این گزارش در ابتدای این جلسه احمد مسجدجامعی رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به آغاز سال جدید با نام حضرت زهرا(س) اظهار داشت: سال جدید را با نام حضرت زهرا آغاز کردیم و در همین راستا در شورای اسلامی شهر تهران سندی به عنوان تکریم فرهنگ فاطمی به تصویب رسید که سند بسیار ارزشمندی است و برای ملی شدن و دائمی شدن این صنعت آن را در اختیار شوراهای اسلامی مراکز استانها نیز قرار خواهیم داد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: طی چند ماه گذشته دو رویکرد مهم را در شورای اسلامی شهر تهران داشتیم که اصلی ترین آن دیدار مقام معظم رهبری با اعضای شورا بود که نکات ارزشمندی را بیان کردند و به شرح وظایف شوراها، شهرها و مدیریت شهری پرداختند و اگرچه خطابشان ؟ اما با در نظر گرفتن این موضوع که تهران به عنوان پیشانی شهرها قرار دارد و تصمیمات آن در کل کشور تاثیرگذار خواهد بود رویکرد آن درواقع رویکرد ملی است.
وی افزود: همچنین رویکرد مهم دیگر شورای اسلامی شهر تهران تدوین برنامه 5 ساله دوم شهرداری بود که آن نیز در اختیار شما قرار خواهد گرفت و بسیار روی آن بحث و بررسی شده و کاملا متفاوت با طرح اولیه آن است و پس از نهایی شده و بازگشت از فرمانداری برای مراکز استانها نیز فرستاده خواهد شد.
وی افزود: نکته دیگری که در فرمایشات مقام معظم رهبری به آن توجه شده بود بحث فرهنگ و اقتصاد بود که با توجه به اینکه مدیریت شهری و شوراها میتوانند نقش پررنگی به این موضوع داشته باشند می بایست هم پوشانی نزدیکی بین آنها برقرار شود.
مسجدجامعی تصریح کرد: مجموعه شوراها زیر نظر معاونت عمرانی شکل گرفته و ساختار ان به سمت کالبد رفته و نه به سمت فرهنگ در صورتیکه این جامعه است که به سمت فرهنگ میرود و نسبت برقرار کردن بین فرهنگ و اقتصاد همان است که در تجربه کهن ما نیز قرار دارد و امروز به آن توسعه پایدار می گویند که امیدواریم در سال جاری در این زمینه گامهای اساسی برداشته شود.
ولی الله شجاع پوریان معاون مالی اداری شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این جلسه با ارائه گزارشی از پیشینه این مجمع گفت: امروز چهل و پنجمین جلسه روسای شوراهای اسلامی شهرهای مراکز استانها و اولین جلسه این مجمع در سال 93 که از زمان تشکیل این مجمع یعنی سال 82 تا امروز حدود 44 جلسه تشکیل شده است.
وی ادامه داد: براساس روال سالهای گذشته رئیس شورای شهر تهران همواره به عنوان رئیس مجمع نیز قرار داشته همچنان که در 10 سال گذشته مهدی چمران هم ریاست شورای شهر تهران و هم ریاست مجمع را برعهده داشته است.
وی افزود: همچنین هریک از استانها که به عنوان میزبان برگزاری جلسه انتخاب می شدند رئیس شورای آن شهر نیز به عنوان نایب رئیس جلسه قرار می گرفت و پس از آن نوبت به تعیین کمیسیون ها می رسد که براساس نیاز تعداد کمیسیون ها و همچنین رئیس کمیسیون ها نیز مشخص می شد.
شجاع پوریان در ادامه بیان داشت: کمیسیون های اصلی این مجمع تاکنون سه کمیسیون بوده که براساس ماده 24 قانون می توانیم در تعداد کمیسیون ها تغییراتی را داشته باشیم، همچنان که در شورای شهر تهران نیز تعداد کمیسیون ها از 3 به 6 کمیسیون افزایش پیدا کرد.
وی در ادامه تصریح کرد: همچنین در دوره های گذشته روسای کمیسیون ها اغلب از روسای کلانشهرها انتخاب می شدند اما این موضوع قانون نیست. نایب رئیس نیز براساس میزبانی جلسات در همان جلسه مشخص می شد.
در ادامه این جلسه تعیین هیئت رئیسه سنی برای رای گیری هیئت رئیسه این مجمع در دستور کار قرار گرفت که نماینده شورای شهر بروجرد به عنوان رئیس سنی جلسه انتخاب شد و پس از آن انتخاب رئیس مجمع روسای شوراهای اسلامی شهرها و مراکز استانها در دستور کار قرار گرفت که احمد مسجد جامعی به اتفاق آراء به عنوان رئیس این مجمع انتخاب شد.
همچنین در ادامه این جلسه نایب رئیس انتخاب نشد چراکه در هر یک از جلسات که به میزبانی استانها برگزار خواهد شد رئیس شورای شهر آن شهر به عنوان نایب رئیس جلسه انتخاب خواهد شد و انتخاب منشی جلسات در دستور کار اعضا قرار خواهد گرفت که عبدالناصر گرگیج رئیس شورای شهر زاهدان به عنوان منشی این مجمع انتخاب شد همچنین انتخاب خزانه دار نیز در دستور کار قرار نگرفت و مقرر شد مسکوت بماند و در شروع اولین جلسه این مجمع بند قانونی آن به دلیل عدم نیاز به خزانه دار در این مجمع اصلاح شود.
انتهای پیام/