به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، رییس دانشگاه تبریز، در این آیین، توسعۀ کشور را در گرو توسعۀ علمی دانست و گفت: وقتی توسعۀ علمی همه جانبه و در تمامی سطوح انجام گیرد، کشور در مسیر ترقی و پیشرفت به راه خود ادامه خواهد داد و در این راستا انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه ها، نهاد های درون زایی هستند که در راستای تعمیق، تعمیم و تعالی دانش، نقشی اساسی دارند.
پور محمدی افزود: معماری یکی از فلسفی ترین و عینی ترین رشته های هنری است که قدمت این هنر ارزشمند در ایران به 6 هزار سال می رسد و بناهای بسیار زیبا و بی نظیر موجود در کشورمان گواه این امر است، اما با وجود این پیشینه پرافتخار، امروزه معماری وضعیت خوبی در کشور ندارد و در چند دهۀ اخیر، به جز موارد انگشت شمار، بناهای باشکوهی در ایران ساخته نشده است.
وی افزود: معماری غربی که پیوندی با هویت و تاریخ ما ندارد، در حال گسترش است. شاید برخی فکر می کنند که مشکل ما در معماری مدرنیته و یا سنتی است؛ اما بنا به نظریۀ صاحبنظران مشکل از آنها نیست بلکه مشکل در تلفیق این دو با هم است.
رییس دانشگاه تبریز همچنین کار بزرگان معماری را در این دوره سخت برشمرد و افزود: ما برای صیانت از معماری ارزشمند ایرانی- اسلامی، ابتدا باید فرهنگ خود را بشناسیم و از ورود الگوهای غربی جلوگیری کنیم زیرا به قول دورانت ایران مهد هنر و معماری بوده و لذا شایسته است در این زمینه الگو باشد.
دکتر فلاح نژاد، استاد گروه معماری دانشگاه تبریز نیز در این آیین، قدمت گروه معماری این دانشگاه را 20 سال عنوان کرد و افزود: این گروه با خون دل خوردن اساتید پا گرفته و به بالندگی امروز رسیده است و امیدواریم با توسعۀ این رشته، شاهد روزهای روشن تر جامعه و دانشگاه باشیم.
بر پایه همین گزارش، این همایش با سخنرانی پرفسور مجتبی صدریا استاد ایرانی دانشگاه توکیو با موضوع «رویکرد مبانی ارزشی در معماری» و دکتر مهدوی نژاد، استاد دانشگاه تربیت مدرس با محوریت «بهره وری در مصرف انرژی و گرایش های نوین در معماری معاصر جهان» ادامه داشته و از نفرات برگزیده گروه و فعالان این رشته تجلیل خواهد شد.