به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل ازبی بی سی؛ اسامه النجیفی در گفتگوی اختصاصی با این شبکه درباره عملکرد پارلمان عراق در برهه گذشته گفت: بی گمان، هر پارلمان نوپایی در فعالیتهایش با مشکلاتی مواجه است. موانع زیادی در مسیر حمایت از دمکراسی و قوه قانونگذاری در عراق و تعامل با دستگاه های دیگر وجود داشت. ما پایبندی به قانون اساسی را کشتی نجات و سبب پیشرفت جهش وار و ثبات کشور می دانیم؛ اما آنچه رخ داد کودتای برخی گروه های سیاسی علیه قانون اساسی و عملکرد فراقانونی و تلاش آنها برای کاستن از نقش اساسی مجلس نمایندگان بود.
وی درباره برخی تلاش های اعضای پارلمان برای سرنگون کردن دولت کنونی عراق نیز گفت: فراکسیون نخست وزیر در پارلمان در اقلیت قرار دارد و گروه های سیاسی دیگر دارای اکثریت هستند که مخالف عملکرد دولتند. اکنون، معیارها برعکس شده است. برخی از اعضای ائتلاف ملی، فهرست العراقیه و ائتلاف کردستان در پارلمان برای جلوگیری از انحراف نخست وزیر از مسیر دمکراسی به طور جدی تلاش کردند تا رای بی اعتمادی به او بدهند، اما در لحظات آخر برخی از نمایندگان عقب نشینی کردند. همچنین، رئیس جمهور به وعده خود درباره ارسال نامه برای سلب اعتماد از نخست وزیر عمل نکرد و در نتیجه نمایندگان به علت فشارهای دولت و دریافت مبالغی از این خواست خود عدول کردند.
رئیس پارلمان عراق افزود: نخست وزیر از چارچوب قانون اساسی فراتر می رود و در چارچوب قانون عمل نمی کند و برای تاثیر بر رقبای سیاسی برای به دست آوردن قدرت غیرقانونی اقدام می کند که این تلاش ها با معیارهای قانونی و دمکراسی مطابق نیست.
اسامه النجیفی درباره به تعویق افتادن تصویب بودجه کل عراق نیز گفت: سهم خواهی عراقی ها سبب متوقف ماندن بسیاری از طرح های قانونی شد. هر طرفی بر اساس منافع خود عمل می کند و برای متوقف کردن قوانینی که مغایر با منافع آن است اقدام می کند.
وی گفت: جنگ الانبار در عراق کشور را وارد تونل تاریک و خطرناکی کرد. نخست وزیر به طور یکجانبه و بدون رایزنی با مجلس نمایندگان و در خواست اعلام وضع فوق العاده یا اعلام جنگ در این خصوص تصمیم گیری کرد. اما اکنون تلاش می کند با ارائه طرح به پارلمان به این اقدامات خود جنبه قانونی ببخشد.
رئیس پارلمان عراق درباره استان الانبار عراق افزود: وضع الانبار بسیار خطرناک و درگیر بحران ساختگی است که پیش از برگزاری انتخابات ایجاد شده است. ممکن بود این بحران به راحتی و به شیوه سیاسی حل شود، اما به شیوه نظامی با آن عمل و از کنترل خارج شد، به گونه ای که دامنه این بحران اکنون توسعه یافته است و جنگ به نزدیکی بغداد کشیده شده است.
اسامه النجیفی گفت: شکی نیست که در الانبار تروریست وجود دارد، اما همه داستان این نیست بلکه نوعی نافرمانی مردمی علیه دولت نیز وجود دارد. باید همگان با تروریسم برخورد کنند و در این خصوص تشریک مساعی صورت گیرد. اما اینکه تروریسم به صورت ساختگی ایجاد شود، خواسته های مشروع شهروندان نادیده انگاشته شود، همه هدف حمله نظامی قرار گیرند ، بیش از نیم میلیون نفر از استان خارج شوند و بیشتر مناطق استان از کنترل دولت خارج شود مسئله بسیار خطرناکی است. تنها گزینه ممکن در این خصوص حل و فصل سیاسی بحران است. اگر دولت همکاری کند، ما و دیگر طرف ها می توانیم راه حلی برای مشکل ارائه دهیم. اما ادامه دادن به رویکرد نظامی و یکجانه گرایی و رایزنی نکردن با دیگر گروه های سیاسی سبب گسترش دامنه این آتش و کشیدن شدن آن به مناطق بیشتر عراق خواهد شد.
وی درخصوص اینکه آیا برای سمت ریاست جمهوری نامزد خواهد شد یا خیر گفت: سخن گفتن در این خصوص زودهنگام است. ما اکنون برای یافتن شرکای سیاسی مناسب و تفاهم بین فهرست ها و گروه های عراق و در نتیجه پیروزی در انتخابات تلاش می کنیم.
انتهای پیام/