به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، روزنامه السفیر در یادداشتی نوشت: رئیس دستگاه اطلاعات عربستان گرچه دیگر در سوریه حضور ندارد ولی جانشینان وی کماکان رهبری مخالفین دولت سوریه را بر عهده داشته و سعی دارند شالوده گروههای سلفی را دوباره سازماندهی کنند و چنان که یکی از مسئولان سعودی در این باره میگوید: «نمیتوانیم صرفا بر خود سوری ها اعتماد کنیم تا انقلاب را به پیش ببرند.»
با این وجود قطریها، سعودیها و ادرنیها برنامه های «بندربن سلطان» در سوریه را کاملاً کنار گذاشته اند و در این مسیر، تفاهم عربستان و قطر، تأثیر به سزایی داشته است. تفاهمی که بر اساس آن در شالوده گروههای مسلح مخالف در سوریه، تغییراتی ایجاد خواهد شد. قطر در این باره، سعی خواهد کرد گروههای اسلام سیاسی را پابرجا نگه دارد ولی گروههای تندروی سلفی را مهجور سازد.
این موضوع کاملا با برنامههای «بندر بن سلطان» که قصد داشت ارتش 60 هزار نفری را در اردن و طائف عربستان آموزش داده و آن ها را راهی سوریه کند، مغایرت دارد. ارتشی که عمدتا گروههای سلفی تندرو را در بر میگرفت.
همچنین اردنیها نیز به این طرح معترض هستند و در سفر اخیر «ملک عبدالله دوم» از واشنگتن، وی مراتب نگرانی خود را به گوش مقامات آمریکایی رساند. چرا که اردن نگران هرگونه شروع جنگی از ناحیه خاک خود در قبال سوریه است.
مقامات اردنی از آمریکاییها خواسته اند، این طرح به «طائف» واقع در خاک عربستان، منتقل شود.
از سوی دیگر، در دیدار پادشاه اردن با ولادیمر پوتین، ملک عبدالله دوم نگرانی خود را از کمکاری ارتش سوریه در بخش استان «درعا» که مشرف به مرز اردن قرار دارد، ابراز کرده است. چرا که خطر نفوذ گروههای تندرو به اردن وجود دارد.
طبق نوشته السفیر، اردن، حضور دولت سوریه در قدرت را بیشتر می پسندد، چرا که به خوبی میداند، در صورت سقوط دولت سوریه، این اردن است که در مسیر بازگشت گروههای تندرو قرار خواهد گرفت.
منبع: فارس