ملوک حسینی در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: به این امر اشراف داریم که هر خانوادهای متعلق به طبقه اجتماعی خاص با معیارهای مخصوص آن است و اعضای هر طبقه اجتماعی صفات مشترکی دارند که آنها را از سایر طبقات دیگر جدا میسازد.
این استاد دانشگاه در ادامه افزود: تربیت اطفال تابع معیارهای خاصی است که به طبقه اجتماعی آنها نیز مربوط است.
والدین یک طبقه اجتماعی خاص توقعات خاصی از فرزندان خود دارند و روش انضباط و پرورش کودکان آنها نیز متفاوت است به عنوان مثال والدین طبقه پایین به دلیل شرایط به اقتصادی و شرایط روحی نامساعد و فشار مالی کودکانشان را بیشتر تنبیه میکنند و در نتیجه کودکان طبقه پایین بیشتر احساس حقارت و کمبود محبت و عدم اعتماد به نفس میکنند.
*تفاوتها در رشد شخصیت کودکان طبقات مختلف با تفاوت در شیوهها رشد و تربیت والدین رابطه مثبت دارد. وی در ادامه تصریح کرد: براساس پژوهشها رفتار کودکان طبقه متوسط نسبت به پدر و مادر توام با احترام است و در مقابل کودکان طبقه پایین پاسخهای منفی بیشتری ابراز کردند چون آنها احساسشان این بود که والدینشان آنها را درک نکرده و دوستشان نداشتهاند و رفتار این کودکان با والدین خود همراه با تضاد و دوگانگی است.
وی در پایان گفت: کودکان و نوجوانانی که در طبقه پایین قرار میگیرند مثلا در خانوادههای کارگری کودکان و نوجوانان به علت فقر اقتصادی و کمبود تغذیه و شرایط دیگر جسمانی ضعیفترند و اغلب تحت فشار زندگی قرار میگیرند و کمتر میتوانند در این شرایط موجبات رضایت خانواده و حتی خودشان را فراهم کنند و احساس کنند در حال استثمار شدن هستند و از کمبود اعتمادبه نفس یا افسردگی رنج میبرند در صورتیکه مشکلات فوق برای جوانان و کودکان طبقه مرفه و بالا به گونهای سهلتر حل میشود و موانع کمتری در زندگی خود احساس میکنند.
انتهای پیام/