نرخ سود سپرده‌های بانکی که در اسفند ماه سال گذشته بدون دریافت مجوز از بانک مرکزی توسط بانک‌ها برای جذب سپرده‌های مردمی آغاز شده بود با دستور بانک مرکزی متوقف و طی جلسه‌ای که در چند شب گذشته بانک مرکزی با مدیرعامل بانک‌ها برگزار کرد، قرار شد تا به این بازار نظم داده شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ رئیس کل بانک مرکزی در جلسه‌ای که چند شب گذشته با مدیران عامل بانک‌ها برگزار کرد از آنها برای نظم دادن به نرخ سود بانکی و اتخاذ یک تصمیم مناسب در این خصوص درخواست همکاری کرد.
 
همچنین در این جلسه آخرین برنامه‌های پولی دولت به مدیران عامل بانک‌ها ارائه شده و رئیس کل بانک مرکزی از بانک‌ها خواست تا در راستای سیاست‌های پولی دولت گام برداشته و طوری برنامه‌ریزی کنند که نظم مناسب در خصوص نرخ سود بانک‌ها اعلام شود.
 
نرخ سود یانک‌ها که در اسفند ماه سال گذشته برای جذب سپرده‌های بانکی بدون ابلاغ بانک مرکزی و در قالب طرح‌های مختلف توسط بانک‌ها افرایش پیدا کرده بود، به گفته وزیر اقتصاد و دارایی در شرایط موجود و با توجه به کاهش نرخ تورم در کشور در ماه‌های اخیر باید سیر صعودی خود را آغاز کرده و نرخ سود سپرده‌های بانکی و تسهیلات باید کاهش پیدا کند.
 
** توافق برای تعیین سود سپرده در دامنه 10 تا 20 درصد  
 
غلامحسین تقی نتاج مدیر عامل بانک مهر اقتصاد در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گفت: کانون بانک‌های خصوصی و شورای هماهنگی بانک‌ها توافق کردند تا نرخ سود سپرده‌های کوتاه‌مدت، ‌بلندمدت و میان‌مدت به نظر می‌رسد در محدوده 10 تا 21 درصد باشد، بهتر است.

بر این اساس نرخ سود سپرده های روزشمار و کمتر از سه ماه 10 درصد، سه تا شش ماه 14 درصد، شش تا 9 ماه 16 درصد، بیش از 9 ماه تا کمتر از یک سال 18 درصد و سپرده های یک سال 21 یا 22 درصد تعیین شده است.

وی ادامه داد: این یک توافق داخلی بین بانک‌ها است که بر اساس آن محدوده‌ای برای نرخ‌های سود بانکی ایجاد می‌شود، البته تا زمانی که این توافق قطعی نشده، قابلیت اجرایی ندارد.
 
نتاج با اشاره به اینک نرخ سود تسهیلات بانکی تابعی از نرخ سود سپرده‌ها است گفت: در صورت کاهش نرخ سود سپرده‌ها، ‌سود تسهیلات هم کاهش خواهد یافت.
 
وی با اشاره به اینکه شرایط نابسامان فعلی به نفع بانک‌ها و مشتریان بانکی نیست اظهار داشت: باید دامنه‌ای برای نرخ سود سپرده‌ها ایجاد شود و من معتقدم بین نرخ سود بانک‌های خصوصی،‌ مؤسسات اعتباری و بانک‌های دولتی بین یک تا 2 درصد فاصله نرخ باشد زیرا ریسک بانک‌های دولتی پایین‌تر است.
 
وی در مورد زمان عملیاتی شدن این توافق نیز گفت: احتمالا تا پایان اردیبهشت ماه توافق بانک‌ها برای نرخ سود سپرده اجرایی می‌شود.
 
گفتنی است، محمد طالبی مدیرعامل بانک کشاورزی نیز در گفتگو باخبرنگار باشگاه خبرنگاران در خصوص نرخ سودهای ابلاغ شده در سال‌جاری برای بانک‌ها در این خصوص اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: بانک‌ها فقط دستورات بانک مرکزی را اجرا می‌کنند.
 
انتهای پیام/
برچسب ها: نرخ ، سود ، تسهیلات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۸ ۰۲ آذر ۱۳۹۳
چرا همه مشکلات اقتصادی رو از جیب مردم میخواند جبران کنند. اخه هر چیزی اندزه داره کجای عدالت لنگ داره که گرفتن وام با سود بشتر 30% (با دوندگی و مشکلات فراوان! )انوقت سود سپرده که یک بدبخت با اونو برای زندگی سخت برنامه ریزی کرده و به اسانی تقدیم نموده باید هی بیاد پایین برای چه اقای رئیس؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۵ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۳
خیلی جالبه سود 20 درصدی خیلی سنگینه و هضمش برای این مسئولین سخته ولی وام هایی که از پول خود مردم به مردم میدن با سود 32 درصد عادلانه هست!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۶ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۳
با سلام
من که اسفند سال 92 سپرده 55 درصد در بانک ملی افتاح کردم تکلیف من چیست اگر بانک مرکزی اضهار بی اطلاعی مکنی پس نظارت بر بانک ها کجا رفته یا میخواستید کسر بودجه از جیب مردم بگیرید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۱ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۳
اگه قراره نرخ تسهیلات پایین بیاد من وام گرفتم مبلغ10000000برای اینکه یه مغازه بزنم واز بیکاری در بیام با نرخ 30درصد یعنی سودش رو کم میکنید؟؟؟؟
Italy
کارگر
۰۸:۵۸ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۳
چرا به فکر سود تسهیلات نیستید که از 30و40 درصد هم گذشته فقط یقه سپرده ها گرفتید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۲ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۳
من که سال قبل وام بانرخ30درصدگرفتم چه کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۵ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۳
من و شما که مهم نیستیم ...
آخرین اخبار