تحلیلگر اطلاعاتی پیشین سیا:
تحلیلگر اطلاعاتی پیشین سیا:
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، "کنت پولاک" تحلیلگر اطلاعاتی پیشین سیا در مصاحبه با فارن پالسی گفت: من در واقع اعتماد زیادی دارم که رئیس جمهور روحانی ، ظریف وزیر امور خارجه و بسیاری از ایرانیان دیگر در صورت امضای توافق ، به هیچ وجه قصد تقلب در توافق را ندارند. به نظر من ، مدت زمان در مورد یک توافق به معنای دوام آوردن برای مدت قابل توجهی و دست کم چند دهه و به طور دائم در یک دنیای ایده آل است . من فکر می کنم هر گونه توافق با ایران نیاز به مقررات برای شروع کاهش تاثیر این تحریم ها به سرعت و به طور کامل دارد. همانطور که در بالا ذکر شد ، من مخالفت لغو تحتاللفظی تحریمها هستم . من فکر می کنم که این اشتباهی راهبردی خواهد بود . من فکر میکنم این کار غیر ضروری است.
وی افزود: در مورد احتمال توافق با ایران ، من فکر می کنم شانس خوبی وجود دارد که ما به این شانس دست پیدا کرده ایم. رئیس جمهور اوباما می گوید این شانس 50-50 است . به عنوان یک تاریخدان روابط ایالات متحده و ایران و کسی که از زاویه سیاستگذاری و اطلاعاتی در آن شرکت داشته ام ، می گویم این عقیده که به احتمال 50 درصد ما می توانیم با ایران به توافقی دست یابیم ، با توجه به سابقه روابط تهران و آمریکا بسیار خوب است. آنچه از مقامات ارشد آمریکایی و اروپایی می شنوم منجر به این گمان در من می شود که این ایده آل ها حتی ممکن است تا حدودی بالاتر باشند.به نظر می رسد دولت ایالات متحده مشتاق برای دستیابی به توافق است و هیچ یک از متحدان ما دلایل قانع کننده ای برای متوقف کردن مقامات واشنگتن ندارند. ایرانی ها هم به همین شکل به صورت عملی مذاکره می کنند. بنابراین ما به خوبی می توانیم به توافق برسیم هر چند به نظر می رسد بیشتر افراد فکر می کنند این توافق در اولین جدول زمانی6 ماهه برنامه مشترک اقدام نخواهد بود اما این توافق می تواند به خوبی در مدت تمدید شش ماهه ای که برنامه اقدام مشترک قبلا در نظر گرفته است حاصل شود. شرایط توافق مبهم تر هستند و به سخن بالای من بر می گردد اینکه این شرایط ، چقدر باید به ما اعتماد بدهد به همان اندازه نامشخص است. حتی اگر شما فکر می کنید احتمال 60 درصدی برای دستیابی به توافق وجود خواهد داشت ، این به این معنی است که 40 درصد احتمال وجود دارد که توافق حاصل نشود که دوباره این درصدی بالا بر اساس استانداردهای امور بین المللی است.
وی ادامه داد: کارشناسان آمریکایی و اروپایی خواستار توافقی هستند که در آن به ایران اجازه غنی سازی اورانیوم با غنی شدگی بیشتر از پنج درصد داده نشود و ایران تنها مجاز به نگه داشتن اورانیوم غنی شده کمتر از 5 درصد خلوص باشد. ایرانی ها به نظر می رسد نشان داده اند که این چیزی است که آنها می توانند حداقل برای مدت توافق آن را بپذیرند.با توجه به مسائل گفته شده ، من فکر می کنم بسیار مهم است که ما در این جزئیات فنی گرفتار نشویم، اما از آنجا که من تاریخ روابط ایران و آمریکا را مطالعه کرده ام، این مسائل از اهمیت به مراتب کمتری نسبت به سه مسئله دیگر یعنی بازرسی ها، تحریم ها و مدت زمان برخوردارند.
بازرسی ها: بازرسی ها هر چقدر سرزده تر باشد ، بیشتر می توانیم اعتماد داشته باشیم. تحریم ها : این جایی است که تحریم ها دوباره باز می گردند . من فکر می کنم غیر ممکن است این موضوع را به زیر سئوال ببریم که تحریم ها در نهایت ایران را به میز مذاکره آورد. کلید دستیابی به توافق این است تا اطمینان حاصل شود ایرانیان معتقد باشند اگر هنگام نقض تعهد گرفتار شوند، به احتمال بسیار زیاد این تحریم ها به سرعت و قاطعانه به مورد اجرا در می آید. مسئله این است که اگر همه این تحریم ها را لغو کنیم آنطور که طرح اقدام مشترک احمقانه می گوید، این کار بسیار سخت خواهد بود . به همین دلیل است که من به جای لغو تحریم ها ، تعلیق تحریمها را پیشنهاد کرده ام . مدت زمان: من در واقع اعتماد زیادی دارم که رئیس جمهور روحانی ، ظریف وزیر امور خارجه و بسیاری از ایرانیان دیگر در صورت امضای توافق ، به هیچ وجه قصد تقلب در توافق را ندارند. به نظر من ، مدت زمان در مورد یک توافق به معنای دوام آوردن برای مدت قابل توجهی و دست کم چند دهه و به طور دائم در یک دنیای ایده آل است . من فکر می کنم هر گونه توافق با ایران نیاز به مقررات برای شروع کاهش تاثیر این تحریم ها به سرعت و به طور کامل دارد. همانطور که در بالا ذکر شد ، من مخالفت لغو تحت اللفظی تحریم ها هستم . من فکر می کنم که این اشتباهی راهبردی خواهد بود . من فکر می کنم این کار غیر ضروری است.
انتهای پیام/