یک فوق تخصص نفرولوژی فشار خون بالا و دیابت را دو عامل اصلی تهدیدکننده سلامت کلیه ها عنوان کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

دکتر داریوش رییسی فشار خون بالا و کم خونی را علامت های شایع بیماری التهاب کلیه(گلومرونفریت) کهیکی از بیماریهای شایع کلیه است،عنوان و تصریح کرد: این بیماری در 30 درصد موارد موجب تنبلی کلیه و در نهایت دیالیز و پیوند کلیه می شود.

رییسی بیماری التهاب کلیه، فشار خون و دیابت را از جمله عوامل اصلی ایجاد نارسایی کلیه عنوان و تصریح کرد: بیماری نارسایی کلیه در طول زمان ایجاد شده و علائم آن بسیار خفیف می باشد.

به گفته این فوق تخصص نفرولوژی 30 درصد بیماران دیابتی در نهایت به نارسایی کلیه مبتلا می شوند و در همین راستا توصیه می شود این بیماران حتما چکاپ مرتبی در طول سال از وضعیت کارکرد کلیه های خود داشته باشند.

رییسی خستگی زودهنگام از انجام کار روزمره، فشارخون بالا، کم خونی، ضعف و بی حالی، بی اشتهایی، گزگز کردن و مورمور شدن قسمت های مختلف بدن را از جمله دیگر علائم نارسایی کلیه عنوان کرد.

وی تاکید کرد: افراد در صورت مشاهده هرگونه علائم خفیف حتما نسبت به چکاپ و بررسی عملکرد کلیه های خود اقدام کنند، زیرا زمانی علائم اصلی نارسایی کلیه ایجاد می شود که دیگر دیر شده و کلیه ها تا حد زیادی از کار افتاده اند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، سنگ کلیه را یکی دیگراز شایعترین بیماریهای کلیوی عنوان و تصریح کرد: در حال حاضر نزدیک به 10 تا 20 درصد افراد از بیماری سنگ کلیه رنج می برند.

وی ژنتیک ونیز عوامل محیطی مانند مصرف کم مایعات را در ایجاد سنگ کلیه دخیل دانست و توصیه کرد: افراد در صورت وجود سوزش ادرار و نیز درد در ناحیه کلیه ها حتما سونوگرافی کلیه را انجام دهند تا نسبت به عدم وجود سنگ کلیه مطمئن شوند.

وی عفونت ها را دسته دیگری از بیماریهای شایع کلیه عنوان کرد و افزود: متاسفانه بیشتر عفونت های مثانه به ویژه در زنان به صورت صعودی به کلیه ها می رسد که از جمله علائم شایع آن وجود تب و لرز در افراد است.

به گفته این فوق تخصص نفرولوژی افراد همچنین در صورت داشتن علائمی مانند فشار خون بالا و نیز ورم بدن حتما در زمینه بررسی عفونت کلیه باید به پزشک مراجعه کنند.

رییسی با اشاره به وجود تفکر عامیانه که مصرف زیاد آب را برای سلامت کلیه مفید می دانند، گفت: این تفکر به طور کامل غلط بوده و در برخی مواد مصرف زیاد آب، خود می تواند زمنیه ساز بیماریهای مختلفی از جمله فشار خون بالا شود.

وی تصریح کرد: مصرف آب به میزان مورد نیاز بدن افراد توصیه می شود، به طوریکه هرگاه احساس تشنگی کردند آب مصرف کنند.

رییسی یادآور شد: البته در برخی بیماریها مصرف کم و یا بسیار آب توسط پزشک توصیه می شود.

این فوق تخصص نفرولوژی در پایان عنوان کرد: برای افراد سالمی که زمینه ناراحتی کلیه ندارند برنامه غذایی خاصی توصیه نمی شود، اما در افرادی که مبتلا به نارسایی کلیه هستند باید میزان مصرف نمک، آب و گوشت تا حد زیادی کنترل شده باشد.

برچسب ها: کرمانشاه ، نهایت ، کلیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.