سوریه بیش از 3 سال است که در گیر یک جنگ فراگیر با گروه های تروریستی است که این جنگ به قربانی شدن 170 هزار نفر و آوارگی 7 میلیون سوری منجر شده است.
در طول 3 سال گذشته 32 مجموعه تروریستی از 80 کشور مختلف جهان برای مقابله با نظام سوریه با کمک آمریکا، غرب، عربستان ، قطر ، اردن وترکیه وارد سوریه شده اند و جنایات بی شماری را علیه مردم این کشور مرتکب شدند.
بر اساس گزارش رسانه های غربی ،عربستان و قطر در طول 3 سال گذشته به طور
مشترک 36 میلیارد دلار کمک مالی وتسلیحاتی در اختیار گروه های تروریستی
جبهه النصره ، داعش ، ارتش موسوم به آزاد ،لواء الاسلام وجبهه اهل الشام قرار داده اند.
طبیعی است این کمک های گسترده مالی وتسلیحاتی با اشاره آمریکا وغرب صورت
گرفته زیرا هدف آمریکا ورژیم صهیونیستی از تحمیل یک جنگ فرسایشی بر ارتش
ودولت سوریه نابودی نیروهای مسلح ، قطع محور تهران – دمشق – بیروت و حذف مقاومت اسلامی لبنان از صحنه سیاسی وعملیاتی است.
اما طولانی شدن این پروسه و مقاومت مردم سوریه در برابر تروریست ها نه تنها به فرسایش نیروهای مسلح سوریه منجر نشد بلکه ارتش این کشور هوشمندانه جنگ داخلی را به سمت مردمی شدن هدایت کرد.
ورود جوانان سوری در کنار نیروهای مسلح که با ابتکار حزب الله لبنان صورت
گرفت سرنوشت جنگ را تغییر داد وموجب شکست تدریجی گروه های تروریستی شد.
از سال گذشته که حزب الله لبنان با این تحلیل که گروه های تروریستی مقاومت
را هدف قرار داده اند، به صحنه بحران داخلی سوریه ورود پیدا کرد سه محور
عمده را در دستور کار خود قرار داد.
دور کردن گروه های تروریستی از مرز مشترک سوریه ولبنان ، قطع ارتباط تروریستها با سلفی های لبنان ، آموزش نظامی به نیروهای مردمی سوریه برای کمک به نیروهای مسلح بخشی از راهبرد حزب الله برای ورود به بحران سوریه بود.
قطعا دوستان وهم پیمانان سنتی دولت سوریه نیز در تغییر موازنه قوا به سود دولت ونظام سوریه بی تاثیر نبودند وبهمین دلیل رژیم صهیونیستی در طول یک سال گذشته بطور نا محسوسی در کنار گروه های تروریستی سوریه قرار گرفت.
اسناد به دست آمده در جریان پاکسازی منطقه استراتژیکی القصیر در مرز مشترک سوریه و لبنان نشان می دهد که یک اتاق جنگ مشترک میان رژیم اسرائیل و گروههای تروریستی در این منطقه تشکیل شده بود.
از سوی دیگر آمریکا و غرب بر اساس گزارش مشترک بندر بن سلطان رئیس سازمان اطلاعات سابق عربستان ورابرت فورد سفیر سابق امریکا در دمشق که حداکثر سقف زمانی سرنگونی نظام بشار اسد را 6 ماه تعیین کرده بودند دچار خطای محاسباتی شدند.
به همین دلیل رابرت فورد طی ماه های اخیر از سفارت دمشق و بندر بن سلطان نیز طی روزهای اخیر از ریاست سازمان اطلاعات عربستان بر کنار شدند که این امر به دستور مستقیم باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا صورت گرفت .
اکنون با گذشت 3 سال از بحران داخلی سوریه ، نیروهای مسلح دولتی ومردمی ابتکار عمل میدانی و نظامی را در بیش از 80 درصد از اراضی سوریه در دستگرفتند وآثار شکست درمیان گروه های تروریستی کاملا آشکار شده و این امر اعتماد به نفس دولت وملت سوریه را افزایش داد.
در کنار این پیروزیها، دولت سوریه در صددبر آمد تا یک پیروزی سیاسی را تجربه کند و این پیروزی که تاثیر روانی ،اجتماعی وسیاسی زیادی بر اوضاع داخلی سوریه خواهد گذاشت انتخابات ریاست جمهوری است.
سوریه در طول 3 سال گذشته با وجود بحران داخلی، قانون اساسی را به همه پرسی گذاشت و دو انتخابات پارلمانی و شورهای محلی را برگزار کرد و این اقدامات بخشی از دست آوردهای سیاسی دولت بشار اسد تلقی می شود.
قانون اساسی جدید یکی از پیشرفته ترین قوانین سوریه پس از استقلال این کشور در سال 1946 تا کنون تلقی می شود زیرا قانون اساس گذشته حزب بعث را تنها حزب حاکم کشور می دانست .
لغو حاکمیت تک حزبی و تشکیل احزاب مخالف غیر مسلح،دادن آزادی های فردی و اجتماعی ،آزادی زندانیان سیاسی ودادن آزادی به رسانه ها بخشی از تغییرات سیاسی حاکمیت 14 ساله بشار اسد است.
برآیند گزارش نظرسنجی ها نشان میدهد که بشار اسد با بیش از 70 درصد از رای مردم سوریه برای یک دوره 7 ساله دیگر به عنوان رئیس جمهوری سوریه انتخاب خواهد شد.
این انتخاب یک انتخاب محلی وتنها مربوط به داخل سوریه نیست بلکه تاثیر مستقیمی بر شکل گیری نقشه سیاسی خاور میانه براساس معیارها والگوهای جمهوری اسلامی ایران ، روسیه ومقاومت اسلامی لبنان وفلسطین خواهد گذاشت.
در تحلیل این انتخابات می توان نتیجه گیری کرد که استراتژی آمریکا ،غرب و هم پیمانان منطقه ای این کشورها در راستای تغییر قهری نظام های غیر همسو با سیاست های آمریکا ورژیم صهیونیستی با شکست مواجه شده و این سیاست هزینه های سنگینی برای غرب و آمریکا به دنبال خواهد داشت.
به همین دلیل گروه های مخالف دولت سوریه و غرب از هم اکنون جریان سازی های گسترده ای علیه سلامت انتخابات ریاست جمهوری سوریه آغاز کرده اند زیرا به خوبی می دانند که بشار اسد به دلیل حفظ انسجام ملی وپرهیز از گرایش های طایفه ای وفرماندهی هوشمندانه بر نیروهای مسلح از محبوبیت بالایی در داخل برخوردار است.
متاسفانه در ادبیات سیاسی آمریکا مقوله ای وجود دارد که می گوید تمام دشمنان آمریکا دیکتاتور و تمام دوستان آمریکا دموکرات هستند و از آنجایی که بشار اسد با سیاست های آمریکا واسرائیل مخالف است به طور طبیعی حتی اگر با رای بالایی نیز انتخاب شود با مخالفت آمریکا مواجه خواهد شد.
لذا انتخابات سوریه که قرار است در 13 خرداد با شرکت شماری از نامزدهای واجد شرایط از جمله بشار اسد برگزار شود ،پیام بسیار مهمی برای دوستان و دشمنان سوریه به دنبال دارد.
اگر این انتخابات بدون حادثه بر گزار شود قطعا دوستان سوریه امیدوار خواهند شد که این کشور بحران را پشت سر گذاشته ونظام سوریه با قدرت بیشتری در کنار مقاومت اسلامی قرار خواهد گرفت که این امر به تقویت محور تهران- دمشق- بیروت کمک خواهد کرد.
دشمنان سوریه نیز برای همیشه از دستیابی به اهداف خود برای تشکیل یک نظام دست نشانده و وابسته به آمریکا ورژیم صهیونیستی نا امید خواهند شد و این امر به انزوا و فروپاشی مثلث تخریبی قطر،عربستان و ترکیه منجر خواهد شد.
حسن هانی زاده کارشناس مسائل غرب آسیا