به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران همدان؛ در این همایش که در دانشگاه پیام نور همدان برگزار شد، قربان ولییی با اشاره به اینکه سعدی در زمان حمله مغول به ایران ظهور کرد افزود: این شگفت انگیز است که شاعری درآن زمان که اوج خشونت ،فقر و تیرگی فضای اجتماعی و فرهنگی است، از عشق سخن می گوید.
وی با بیان اینکه سعدی در اشعارش به عشق انسان به انسان پرداخته است اظهار داشت: یکی از مهمترین نیازهای انسان نیازهای جسمانی است و روان بسیاری از انسان ها درگیر این مسئله است و نیاز به جنس مخالف نیازی است که در همه موجودات وجود دارد.
این شاعر ، پژوهشگر و استاد برجسته زبان و ادبیات فارسی در ادامه با بیان اینکه با مطالعه درس عشق سعدی از مرتبه نیاز انسانی به مرتبه الهی می رسیم تصریح کرد: اگر عشق ما در سطح حیوانی باقی بماند بلاتکلیف خواهیم بود و ازاینجا ست که نظریه عشق سعدی آغاز می شود.
دکتر ولییی در ادامه یکی از دغدغه های سعدی را دیدن زیبایی های مطلق برشمرد و گفت: دیدن و کشف زیبایی و محبت به این نیازها نکته کلیدی در اشعار سعدی است.
وی با اشاره به اینکه عشق مجازی آیینه عشق حقیقی است افزود: این تئوری با تمام اشعار سعدی تناسب دارد و در غزل هایش عشق ورزی را به انسان می آموزد.
رییس دانشگاه پیام نور همدان هم در این همایش با بیان اینکه روح انسان نیاز به صیقل دارد اظهار داشت: اگر کسی متخصص، فوق متخصص ،مهندس و ... باشد ولی اهل ادبیات نباشد ضرر کرده است.
طاهری افزود: ادبیات یک نیاز خاص نیست بلکه یک نیاز عام است و وجود آدمی نیاز به زیبا دیدن و چشیدن زیبایی ها دارد./س