به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، مجید حاجی فرجی در نخستین همایش ملی میان وعده های غذایی که در سالن دکتر علی شریعتی جهاد دانشگاهی مشهد برگزار شد در جمع اساتید و دانشجویان گفت : لازمه داشتن زندگی تندرست و فعال دسترسی مستمر فیزیکی ، اقتصادی و فرهنگی به غذای سالم ، کافی ، متعادل و متنوع است.
وی رعایت مصرف روزانه سه وعده غذایی و نیز دو تا سه میان وعده را برای دستیابی به این هدف ضروری دانست.
این متخصص تغذیه با ابراز نگرانی از شیوع گسترده ناامنی غذایی و تغذیه در کشور ، ایران را از کشورهایی دانست که الگوی نادرست غذایی در آن رواج دارد .
مصرف کالری زیاد ، چربی نامناسب ، قندها و نمک زیاد و کمبود ریز مغذی ها حاصل ناامنی غذایی است که رییس انستیتو تحقیقات و صنایع غذایی کشور به آن اذعان کرد .
دکتر حاجی فرجی یک سوم مرگ و میر در کشور را ناشی از بدخوری اعلام کرد و افزود : منابع ناکافی فیبر غذایی و چگالی پایین مواد مغذی در رژیم غذایی به سلامت بشر آسیب جدی می زند.
وی در ادامه سخنانش به علت نامطلوب بودن برخی از میان وعده های غذایی پرداخت و گفت : استفاده از مواد اولیه ناسالم ، کاربرد افزودنی های نامناسب در مقادیر غیر مجاز ، استفاده از روش های فرآوری نامناسب در تولید و نیز نگهداری و عرضه نامناسب آن علت نامطلوبی برخی میان وعده های غذایی است.
رییس انستیتو تحقیقات و صنایع غذایی کشور میان وعده را یک فرصت بزرگ در تولید ، اشتغال ، و صادرات ارزیابی و تصریح کرد : تحمیل نشدن بار هزینه ای به دولت ، امکان رشد خلاقیت و نوآوری صنعت ، برقراری ارتباط صنعت و دانشگاه ، تسهیل دسترسی به برخی گروه ها جمعیتی ویژه برای بهبود تغذیه ، ایجاد تنوع غذایی ، افزایش کارایی جسمی و ذهنی با کمترین هزینه ، زمان و امکانات و نیز فراهم ساخت امکان رفع کمبودهای غذایی کودکان از جمله مواردی است که با دستیابی به این فرصت بزرگ حاصل می شود.
وی به بیان چگونگی رسیدن به این هدف پرداخت و ادامه داد : با استقرار و تقویت واحدهای تحقیق و توسعه ، مشارکت صنعتگران با متخصصان تغذیه و بهداشت در فرمولاسیون ، کنترل محتوای کالری ، چربی ، قند و نمک که از موکدات سازمان جهانی بهداشت است ؛ می توان به فرصت بزرگ بهبود میان وعده های غذایی دست یافت.
یاد آوری می شود نخستین همایش ملی میان وعده های غذایی به همت پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی مشهد برپا شد ./س