احمد پژوه در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران جهانی شدن در یک جامعه شروع میشود اولین حالت این است که گروهی از خانواده سنتی دفاع میکنند و افزایش طلاق و بیبند و باری را یک آسیب بزرگ برای جامعه به شمار میآورند و در مقابل تغییرات مقاومت می کنند و عدهای هم از شکل گرفتن خانوادههای جدید و حتی بیبند و باری دفاع می کنند.
وی در ادامه افزود: با توجه به شدت یافتن نیاز جامعه به وسایل ارتباطی و آشنایی با تکنولوژی و فرهنگهای مختلف نوع ارتباطات در خانواده ناخواسته در حال تغییر است.
به عنوان مثال اشتغال زنان در بیرون از خانواده و یا آشنایی جوانان قبل از ازدواج و دوستی های میان دختر و پسر. پس پدیدهای با چنین دانه گستردهای بدون شک خانواده و فرهنگ آن را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی در ادامه با اشاره به از هم گسیختن بنیانهای فرهنگی خانواده و سردرگمی خانوادهها و جوانان تصریح کرد: جهانی شدن حس ناامنی و پوچی و سردرگمی را در جامعه افزایش می دهد و جوانان و اعضای خانواده را به بیهویتی دچارخواهد کرد. زیرا آنها دیگر نمیتوانند تفاوت خوب یا بد و تفاوت قائل شدن میان فرهنگ سنتی یا جدید را تشخیص دهند و این باعث ضعیف شدن امنیت فرهنگی میشود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: جهانی شدن برای کشورهای کمتر توسعه یافته به معنای گسترش فرهنگ کشورهای توسعه یافته سلطه فرهنگی است که ارزشهای خود را بر فرهنگ ضعیفتر تحمیل میکند و اعضای آن جامعه را دچار حس پوچی و خود کم بینی و سردرگمی میان فرهنگ سنتی و جدید میکند و بسیاری از مردم آسیبهای جدی از این فرآیند می بینند. پس تنها راه برای جلوگیری از آسیب کانون خانواده بها دادن و تقویت و گسترش فرآیند فرهنگسازی حمایت از خانواده ها در جامعه است.
انتهای پیام/