به گزارش
خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران ، دانشمندان با استفاده از مشاهدات تلسکوپ بسیار بزرگ ESO توانستند برای اولین بار، میزان چرخش یک سیاره حول محور خود را ثبت نمایند. یک روز کامل در این سیاره تنها هشت ساعت به طول می انجامد.
تصویری هنری از سیارۀ Beta Pictoris b اولین سیارۀ فراخورشیدی که طول روزش اندازه گرفته شده است.
ستاره شناسان برای اولین بار، موفق شدند سرعت چرخش یک سیاره فراخورشیدی را که دیوانهوار به دور خود میچرخد محاسبه کنند.
سرعت چرخش این سیاره حول محور خود به اندازهای بالاست که چرخش استوایی این سیاره به ۱۰۰ هزار کیلومتر بر ساعت می رسید و این میزان بسیار سریعتر از هر سیارهای در منظومه شمسی است. این سیاره فرا خورشیدی Beta Pictoris b نام دارد، غول گازی بسیار جوانی است که حول ستاره Beta Pictoris میچرخد؛ این ستاره در فاصله نسبتا نزدیک به زمین در حدود ۶۳ سال نوری قرار داشته و ۱۰ برابر نورانیتر از خورشید اعلام شده است. به گفته ی ستاره شناسان، این چرخه ی روزانه که برای نخستین بار برای یک سیاره در ورای سامانه ی خورشیدی اندازه گرفته شده، می تواند آشکارکننده ی پیوندی باشد که میان بزرگی یک سیاره و سرعت چرخش آن برقرار است.
این سیاره شش سال پیش کشف شد و در جنوب صورت فلکی سهپایه (Pictor) واقع شده است که این سیاره بزرگ، داغ و جوان بوده و ۱۶ برابر بزرگتر و ۳۰۰۰ برابر پرجرمتر از زمین گزارش شده است. جرم کیهانی مزبور فقط ۲۰ میلیون سال سن دارد و از زمین با عمر ۴.۵ میلیارد سال، بسیار جوانتر است.
انتهای پیام/