به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران بندرعباس مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان پیش بینی کرد امسال 22 هزار تن محصول انبه برداشت شود که در مقایسه با پارسال 10 درصد افزایش یافته است.
بهاری گفت : افزایش سطح زیر کشت علت افزایش این محصول است شهرستانهای میناب با15 هزار و 626 تن و رودان با و 5 هزار و 700 تن بیشترین تولید محصول انبه در استان را دارد.
وی گفت: 30 درصد محصول انبه در هرمزگان بصورت نارس برداشت می شود.
از انبه نارس بصورت تازه خوری، تهیه ترشی ، شوری ، مربا ، لواشک و سس استفاده می شود.
برداشت محصول انبه تا اوایل مرداد ادامه دارد.
هرمزگان رتبه نخست تولید و سطح زیر کشت انبه در کشور را دارد وسیع ترین باغهای انبه با هزار و 755هکتار در شهرستان میناب است.
قدمت کاشت درخت انبه در میناب به 300 سال پیش می رسد و رویشگاه اصلی این درخت هندوستان است.
ارقام محلی انبه در هرمزگان سبز انبه، چارک، کلک سرخ، مشک، عروس و هلیلی و ارقام وارداتی لانگرا، سندری ، و آلفونسو است.
زمان گلدهی درختان انبه اواخر دی تا نیمه فروردین است.
انبه میوه گرمسیری است وسرشار از ویتامینهای آ- بی و سی - کربوهیدراتها- اسیدهای چرب - پروتئینها- اسیدهای عالی و مواد معدنی است.
از چوب درخت انبه در ساخت وسایل چوبی، مغز هسته آن در تهیه صابون و پوست درخت انبه منبع خوبی از پانل است که در صنعت چرم سازی کاربرد دارد.
گارم زنگی، جم، چیکو، گواوا یا زیتون وحشی و کُنار از میوه های گرمسیری است که درهرمزگان درشهرستانهای میناب و رودان کشت می شود./س