بازار كالاهاي ديجيتال پس از عيد با نوساناتي همراه بوده و اين روزها شايعه گراني برسر اين بازار سايه افكنده است.

به گزارش دريچه فناوري اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ افزایش 4 درصدی تعرفه گمرکی 48 کالای دیجیتال از جمله، موبایل، تبلت، لپ‌تاپ، نوت‌بوک، دوربین و کالاهای رایانه و شبکه، باعث شده تا بسياري منتظر گراني در بازار IT باشند اما اين بازار از پس از عيد دچار افزايش نسبي قيمت هاست كه به گفته كارشناسان تاكنون بيشتر براثر نوسانات ارز بوده است.

نوسانات نرخ دلار آزاد و در هم بیش از هر چیز دیگری بر بازار کالاهای گوناگون و از جمله کالاهای تکنولوژیکی تاثیر گذاشته و موجب دگرگونی وضعیت بازار از لحاظ تقاضا و عرضه شد، افت ‌و ‌خیز شدید نرخ دلار آزاد طی حدود یک ماه ی که از سال کاری جدید می‌گذرد در کنار مسائل دیگر به کلی فضای بازار کامپیوتر را آشفته کرده است.
با توجه به این مسائل در گزارشی ما به بررسی وضعیت بازاری می‌پردازیم که تحت تاثیر نوسانات نرخ ارز روزهای سردی را سپری کرده و فعالان آن هیچ چشم‌ اندازی از آینده آن ندارند.



تحولات بازارکامپیوتراز پيش از عيد تاكنون:

با وجود امیدهای بسیاری که در مورد کاهش نرخ دلار و بازگشت دوران طلایی به بازار کامپیوتر وجود داشت، از اواخر اسفند ماه سالی که گذشت تاکنون، نرخ دلار آزاد از رقم سه هزار تومان پایین‌تر نیامده ‌ و امید گروه‌های گوناگون خریدار که با تصورکاهش قیمت‌ها در آینده نزدیک از خرید خودداری می‌کردند به یأس بدل شد.
بر پایه بررسی‌هایی که از تغییرات به روز نرخ دلار در یک ماه اخیر صورت گرفته است، طی هفته دوم فروردین ماه نرخ دلار آزاد با یکصد تومان افزایش قیمت نسبت به اواخر اسفند ماه به رقم سه هزار و 50 تومان و نرخ درهم به رقم 820 تومان رسید، اما این افزایش قیمت تغییری در روند قیمت‌ها ایجاد نکرد، چراکه تقاضا در بازار به شدت کاهش یافته و فروشندگان برای جلب توجه مشتری قیمت‌ها را افزایش ندادند. این روند در بازار ادامه داشت.
تا اینکه در روز دوم اردیبهشت ماه نرخ دلار آزاد از رقم سه هزار و 300 تومان نیزگذشت. در این زمان بود که خریداران احساس خطر کرده و درخرید کالا از بازار مصمم شدند، اما فروشندگان زیر بار فروش کالا نمی‌رفتند. در این زمان فروشندگان قیمت‌ها را در حدود 5 تا 10 درصد افزایش دادند. روز سوم اردیبهشت زمانی بود که نرخ دلار آزاد رکورد زد و از سه هزار و 330 تومان هم گذشت. نهایتا در روز هشتم اردیبهشت نرخ دلار آزاد به رقم سه هزار و 350 تومان رسید. بر اساس  اعلام فعالان بازار، این افزایش قیمت موجب شد تا در بازار شاهد دوباره قیمت‌ها باشیم. ضمن این که خرید وفروشی نیز در بازار صورت نمی‌گیرد.

پيش بيني تحولات بازار آي تي در روزهاي آينده:
هر چند کارشناسان و فعالان بازار می‌گویند: با توجه به شرایط فعلی نمی‌توان پیش‌ بینی از وضعیت بازار آتی ارائه داد، اما نوسانات شدید والبته سریع نرخ دلار طی هفته‌ های اخیر موجب شده است این احتمال که نرخ دلار تا مرز 3 هزارو 500 تومان پیش رود ازجانب برخی ارائه شود. البته گروهی نیز به کاهش نرخ دلارمعتقدند.
اما در هر حال کارشناسان امید چندانی به بهبود اوضاع بازارکامپیوتر درآینده نزدیک ندارند.
به گفته آنها، در چنین شرایطی که نرخ دلار آزاد عامل تعیین کننده است، باید منتظر باشیم و ببینیم قیمت دلار کاهش می‌یابد يا خیر.
حال در مثال ساده ای به بررسی تغییرات قیمت ها می پردازیم:
Asus-Nseries-N550JV-i7-8-1T-4G-Win8-Touch قیمت 4500000 بوده در حال حاضربه قیمت 4700000 خرید و فروش می شود.
Asus-Nseries-N56VV-i7-8-1T-2G قیمت 3600000 بوده در حال حاضر به قیمت 3800000 خرید و فروش می شود.
در مورد گوشی های موبایل باید گفت به علت اینکه کمپانی های سازنده اقدام به کاهش  قیمت محصولات خود کرده اند قیمت این کالاها یا تغيیر نداشته و یا کمی ارزانتر شده است.

گزارش از پريسا كابلي

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
احمدرضا
۲۱:۵۵ ۲۳ تير ۱۳۹۳
اگه منتظری قیمت ها بیاد پایین سخت دراشتباهی گران می شود ولی ارزن نمی شود بازار ساعتی شده اوضاع مثل فیلم برره شده که پول وده پول زور وده
Iran (Islamic Republic of)
امید
۱۲:۲۴ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۳
دیگه آسی شدم بابام میخواد برام یه لپ تاپ بخره چون هزینه ی گمرک زیاده برام نمیخره
آخه چیکار باید کرد مگه قول ندادن که دلار میاد
Iran (Islamic Republic of)
ابراهیم
۱۹:۴۴ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳
به خدا دیگه خسته شدم از این همه نوسان
حدود یکسالی میشه که می خوام یه گوشی و یه لپتاپ بخرم و منتظرم ببینم کی قیمت ها میاد پایین ولی پایین که نمیاد هیچ هر روز به بهانه های مختلف بالاتر هم میره .اینم بگم من مثل بعضیا برای بازی و تفریح نمی خوام....
ولی بازهم منتظر می مونیم ببینیم کی قیمتها پایین میاد