به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زنجان ؛ رايزن بازرگاني ايران در كشور ارمنستان در استان زنجان در جمع تجار و بازرگانان اين استان با اشاره به اینکه در ماههاي اخير روند مبادلات تجاري و و نرخ تراز تجاري ايران و ارمنستان سير صعودي يافته است گفت : هم اكنون ايران سالانه 200 ميليون دلار روابط تجاري با كشور ارمنستان دارد
آوادیس افزود: کشور ایران توانمندیهای خوبی همچون فعال بودن بانک ملت، فعاليت اتحاديه تجار ايران در ارمنستان ، وجود اتاق بازرگانی مشترک و استقرار سفارتخانه اي با 20 سال سابقه را در ارمنستان دارد.
وی با اشاره به ظرفيت هاي سرمايه گذاري و تجاري ارمنستان ادامه داد: باید از ظرفیت های اقتصادی ارمنستان برای توسعه روابط تجاری خارجی با این کشور نهایت استفاده را برد.
رایزن بازرگانی ایران در ارمنستان با بیان اینکه طلا از مهمترین محصولات صادراتی کشور ارمنستان به شمار میرود، اضافه کرد: ماشین سازی، صنایع غذایی و الکتروموتور نیز از مهمترین صنایع این کشور محسوب میشود.
آوادیس با بیان اینکه هر چه سرمایه گذاران ایرانی در این کشور سرمایه گذاری کنند سود بیشتری به دست می آورند، ادامه داد: ارمنستان كشور سرمايه پذير است و وجود كارخانجات نيمه تمام زمينه سرمايه گذاري در اين كشور را فراهم نموده است.
وي تصریح کرد : وجود روابط خوب سیاسی بین دو کشور، نزدیکی جغرافیایی و وجود مرز مشترک، سهولت اعزام و پذیرش هیئتهای تجاری و بازاریابی، وجود منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس در مجاورت مرز، وجود اتحادیه تجار ایرانی در ارمنستان و اتاق بازرگانی مشترک از مهمترین نقاط قوت برای تجارت ایران با این کشور محسوب میشود.
این مقام مسئول طولانی شدن راهاندازی مرکز تجاری ایران در ایروان، عدم شناخت کافی سلایق و نیاز بازار، نبود موافقتنامه تجارت آزاد میان دو کشور، تجارت به شیوه سنتی و ضعف در تبلیغ را از مهمترین ضعفها برشمرد./ب