به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران و به نقل از وب دا، دکتر سید حسن هاشمی در اجلاس سالانه روسای انجمنهای علمی گروه پزشکی با اشاره به این که دولت یازدهم به تعامل سازنده و استفاده از همه ظرفیتها اعتقاد دارد، گفت: یکی از نهادهایی که باید به امر اعتدال و ایجاد آرامش در کشور توجه ویژه ای داشته باشد، جامعه پزشکی و در کنار آن دانشگاههای علوم پزشکی و انجمن ها هستند.
به گفته دکتر هاشمی، وزارت بهداشت با جان و زندگی مردم سر و کار دارد و در واقع یک مجموعه خدماتی است ولی متاسفانه در جامعه پزشکی یکی از گرفتاریهای عمده مدلهای فکری مختلف است و این اتفاق باعث عقب افتادگی این جامعه از برخی از صنوف شده است.
وی با اشاره به این که اگر مسیر حرکت جامعه پزشکی را اینطور ادامه دهیم، حرمت شکنیها بیشتر خواهد شد، گفت: بخشی از منافع جامعه از طریق انجمنها حفظ میشود و دست و پا شکستگی در حوزه عملکرد انجمنها و عدم وجود جذابیت در سطح ستاد باعث شده بخشی از کارها بر زمین بماند.
دکتر هاشمی با اشاره به این که در حال حاضر دنبال کردن سیاستها بر اساس خرد جمعی است، گفت: کاملا مشخص است که حوزه سلامت هم از سوی مقام معظم رهبری و هم از سوی دولت و اعضای هیات دولت در اولویت قرار دارد و این یک فرصت بسیار بزرگ است.
دکتر هاشمی در ادامه اذعان کرد: جامعه پزشکی باید نقد محترمانهای از درون داشته باشد و مسیری را که در این 30 سال طی شده و باعث افت جامعه پزشکی شده را دنبال نکند.
وی با اشاره به این که متاسفانه در کنار بارقههای امید، منفی بافی هایی هم وجود دارد، توضیح داد: در حال حاضر مردم تحت فشار زیادی هستند و این امر ضرورت توجه هر چه بیشتر قانون گذاران به امر سلامت را می طلبد. البته منظور افزایش صرف منابع نیست بلکه ساختارها باید تغییر کند.
به گفته وی نقش انجمنها در تغییر ساختار خیلی مهم است و منجر به کاهش فاصله ما با اولویت های نظام سلامت می شود.
دکتر هاشمی با اشاره به این که باید به دنبال نقد اشکالات باشیم، افزود: یکی از ابزار تحول در نظام سلامت به غیر از تامین منابع، فرهنگ سازی در میان مردم برای اهمیت دادن به حوزه سلامت است. در حوزه فرهنگ سازی نیز انجمنها نقش بسیار برجستهای دارند ولی ابتدا باید اصلاحاتی را در داخل خود انجام دهند و بعد به امر فرهنگ سازی در حوزه بهداشت بپردازند.
دکتر هاشمی با اشاره به این که انتخابات انجمنها و اطلاع رسانی در حوزه این انتخابات باید پررنگ تر از گذشته شود، افزود: در حوزه سیاستگذاری و نظارت باید رد پای انجمن ها را دید و در این زمینه انتظار داریم انجمن های علمی مدیر و قدرتمند باشند.
وی خاطرنشان کرد: زمانی کمک این نهادهای مردمی موثر خواهد بود که فردی نبوده و فراگیر عمل کنند. امروز حوزه آسیب در اخلاق پزشکی نیاز به تشکیل کمیتههای مختلف در انجمن ها دارد و در این زمینه باید نظارتهای کافی صورت گیرد. به گفته دکتر هاشمی راهنماهای بالینی نیز توسط انجمن ها باید تدوین شوند تا هم ابزار خوبی برای بیمه ها باشند و هم در کنترل تقاضاهای القایی نقش مهمی ایفا کنند.
دکتر هاشمی افزود: این نهادها در برطرف کردن مشکلات مربوط به کمبود پزشکان در مناطق محروم و بومی گزینی در این حوزه نقش مهمی دارند. به عقیده دکتر هاشمی همیشه شاهد یک رابطه ناسالم بین بیمهها و بیمارستان ها بوده ایم به طوری که به دلیل ضعف بیمهها، بیمارستانها نیز مشکلات زیادی در نحوه ارائه داشتند و این باعث افزایش ایجاد جزایر متعدد در سطح بیمارستان ها شده بود.
وی ادامه داد: باید بدانیم هیچ سرمایهای بالاتر از به دست آوردن اعتماد مردم نیست و انجمن ها در بدست آوردن این اعتماد نقش بسزایی دارند.
به گفته دکتر هاشمی در حال حاضر طرح ساماندهی نظام سلامت به خوبی در چند استان مختلف در حال اجرا است و سخت ترین کار در تهران دنبال می شود امیدواریم انجمن ها حمایت های لازم را در زمینه اجرای این طرح از بیمارستان ها و دانشگاه های علوم پزشکی به عمل آورند و به وزارت بهداشت یاری رسانند.
انتهای پیام/