به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران شیوه نامه چارچوب ساماندهی و مدیریت نیروی انسانی از سوی علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش ابلاغ شد.
در این شیوه نامه آمده است: تمام فعالیتهایی که انجام آن مستلزم تخصیص نیرو به صورت موظف یا غیر موظف باشد صرفا در چارچوب مفاد این شیوه نامه که مجاز شناخته شده است باید صورت پذیرد و تمامی شیوهنامههای قبلی درخصوص به کارگیری نیروی انسانی لغو بلااثر میشود.
صدور هر نوع ابلاغ و گواهی انجام کار برای افرادی که راسا از طریق مدارس و مراکز غیردولتی مرتبط با آموزش و پرورش نظیر مهدهای کودک و پیش دبستانی، درمانگاهها و کلینیکهای فرهنگیان، باشگاهها و خانههای معلم، مراکز مشاوره و راهنمای خانواده، مدارس آموزش از راده دور، انجمنهای اولیا و مربیان مدارس، مراکز آموزش بزرگسالان و نظایر آنها به کار گرفته میشوند و نیز پرداخت هرگونه وجهی به صورت مستقیم و غیرمستقیم به عنوان حق التدریس، خرید خدمات یا حق الزحمه به افراد یاد شده توسط ادارات آموزش و پرورش ممنوع است.
با عنایت به تفواتهای استانی از نظر پراکندگی جغرافیایی، آب و هوایی، فرهنگی و اجتماعی،تراکم دانشآموزی، تعداد نیروهای موظف و حقالتدریس و به منظور استفاده بهینه از منابع انسانی در سطح استان و مناطق آموزشی، انجام برخی از امور در این شیوه نامه به عهده کمیته برنامه ریزی آموزش و پرورش استان است که کمیته مذکور باید ضمن درنظر گرفتن کیفیت و مصالح آموزشی و پرورشی، بالا بردن سطح پوشش تحصیلی و در اولویت قرار دادن تخصیص نیرو به مدارس دولتی، اعتبارات و مقررات موجود را نیز مدنظر قرار دهد.
** تشکیل مدارس در دورههای تحصیلی مختلف در سال تحصیلی 93-94 به صورت زیر خواهد بود:
رعایت متوسط تراکم دانشآموزی در کلاس درس مطابق موارد ذیل در تمام دورهها لازم الاجراست.
نرم تشکیل و استمرار کلاسهای اقلیتهای دینی شناخته شده در قانون اساسی توسط کمیته برنامه ریزی و آموزش و پرورش استان تعیین تکلیف میشود.
** حداکثر 32 نفر دانشآموز در کلاسهای درس دبستانیها
دوره ابتدایی: حداکثر تعداد دانشآموز در کلاس درس مدارس شهری 32 نفر،سه سال دوم 35 نفر و کلاس مدارس شاهد 30 نفر خواهد بود.
*حداکثر 36 دانش آموز در کلاس درس دوره متوسطه اولدوره متوسطه اول: با توجه به اجرای ساختار آموزشی جدید و عدم وجود کلاس سوم در سال تحصیلی 93-94 تشکیل مدارس این دوره با رعایت حداقل 40 نفر دانش آموز بلامانع است. حداکثر دانش آموز در کلاس درس مدارس شهری 36 نفر است.
لازم به ذکر است تعیین حداقل تعداد دانشآموز و افزایش سقف حداکثر دانشآموز در کلاس به عهده کمیته برنامه ریزی و آموزش و پرورش استان خواهد بود.
* تعداد دانشآموزان در کلاسهای درس مدارس شاهد و استعدادهای درخشان؛ حداکثر 30 نفرمدارس شاهد حداکثر 30 نفر، مدارس استعدادهای درخشان تشکیل کلاس با 30 نفر و بیشتر از 30 نفر با تائید مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان امکانپذیر است.
استمرار فعالیت مدارس روستایی و عشایری با تعداد کمتر از 40 نفر در صورتی که امکان دسترسی دانشآموزان به روستا مرکزی یا مدرسه شبانه روزی یا مدرسه آموزش از راه دور مسیر نباشد و استمرار فعالیت مدرسه با بیش از 10 نفر دانشآموز به صورت مدرسه ضمیمه تحت این شرایط با تائید کمیته برنامه ریزی و آموزش و پرورش استان بلامانع است.
* تشکیل مدرسه متوسطه با حداقل 90 دانشآموزدوره دوم متوسطه: استمرار فعالیت مدرسه متوسطه نظری با کمتر از 40 نفر دانشآموز و متوسطه فنی و حرفهای و کاردانش با کمتر از 30 نفر هنرجو ممنوع است.
تشکیل مدرسه متوسطه با حداقل 90 نفر دانشآموز و فنی و حرفهای و کاردانش با حداقل 50 نفر هنرجو امکان پذیر است.
مناطق نسبت به تشکیل مدرسه جامع که شامل رشتههای نظری، فنی و حرفهای و کاردانش است، اقدام کنند.
* حداقل تعداد دانشآموز در کلاسهای درس فنی و حرفهای؛ 15 نفردر دوره متوسطه نظری حداکثر تعداد دانش آموز در کلاس 36 نفر ( شاهد و استعدادهای درخشان 30 نفر) خواهد بود. حداقل تعداد دانشآموز در کلاسهای مدرسه فنی و حرفهای و کاردانش 15 نفر است.
* اولویت تشکیل مدارس در نوبت صبحمدارس شبانه روزی: با توجه به بند 3 ماده 14 اساسنامه مدارس شبانه روزی انتظار آنست حدنصاب تشکیل این مدارس با حداقل 80 نفر دانشآموز یا هنرجو انجام پذیرد و تشکیل مدرسه کمتر از حد اشاره شده ممنوع است. استمرار مدارس با دانشآموز کمتر از 80 نفر با اخذ سنوات قبلی از معاونت آموزش متوسطه وزارتخانه انجام پذیرد.
ترجیح بر تشکیل کلاسها در نوبت اول (صبح) در سراسر کشور است. در صورت نیاز، تشکیل کلاسهای نوبت دوم با حداقل ممکن برای هر دوره تحصیلی با درنظر گرفتن تراکم اعلام شده و رعایت دستورالعملی که از سوی معاونت آموزشی وزارت آموزش و پرورش ابلاغ خواهد شد و با تائید کمیته برنامه ریزی و آموزش و پرورش استان قابل انجام است.
انتهای پیام/
لطفا مستند بفرمایید معلم فنی در کلاس درس مهارتی و فنی ( کارگاه ) باید چند دلنش آموز را تدریس کند ؟
بهتر توضیح بدهم اینکه : آیا در کلاس مهارتی یا همان کارگاه ٰاگر تعداد دانش آموز از 15 نفر تجاوز کرد نباید معلم دیگری کمک معلم اولی باشد؟
لطفا دستورالعملش را هم پیوست بفرمایید
چون کلاس بیشتر از 30 نفر بازدهی خیلی پایینی داره...
اگر ظرفیت یک مدرسه پر میشه، باید یک مدرسهی دیگه تاسیس کرد. نه اینکه تا خرخره اونجا رو پر کنیم!
نخود و کشمش نیست که کیلویی حساب کنیم...
بحث یادگیری و آیندهی کشور وسطه...