دکتر مهدی دوایی، روانشناس در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: هوش یا IQ کودک، زمینه گستردهای را شامل می شود، از آن جمله می توان به اطلاعات عمومی، دامنه لغات، استعداد ریاضی، درک منطقی، حافظه دیداری و شنیداری و توانایی درک تجسمی اشاره کرد. بنابراین برای تقویت تمرکز در کودک لازم است بر روی هرکدام از این موارد بطور جداگانه کار کرد.
وی ادامه داد: برای تقویت حافظه دیداری کودک می توان چند شکل را به او نشان داد و بعد از کودک خواست بدون نگاه کردن به آنها، نام آن اشکال را بگوید.در مورد تقویت حافظه شنیداری هم به همین روش کودک چیزی را بشنود و بعد بتواند به همان ترتیب تکرار کند.
دکتر دوایی افزود: روش دیگر افزایش تمرکز، یاد یاری است یعنی مفاهیم و کلماتی که تداعی کننده یک موضوع واحد هستند را کنار هم قرار داده و طبقه بندی کنیم.
مطلب بعدی برای تمرکز، کنار هم قراردادن حروف اول کلمات مختلف و ساختن یک کلمه مشخص که با تکرار آن کلمه جدید، کودک بتواند کلمات را به همان ترتیب پشت سر هم تکرار کند. این روش فراشناختی است.
وی در پایان گفت: نکته آخر در افزایش تمرکز کودک، نور و فیربک است، در این حالت کودک با نگاه کردن به تصویر مورد علاقه خود نظیر یک کارتون، تمرکز بالایی پیدا می کند و این هم روش مناسبی برای تقویت تمرکز است.
انتهای پیام/