به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری اسپایکد آنلاین ؛ نخست "اوباما" و هم اکنون "دیوید کامرون" نخست وزیر انگلیس در صفحه شخصی خود در یکی از شبکه های اجتماعی پیغام معروفی را که اکثر کاربران این شبکه از آن استفاده می کنند که متن " دختران ما را بازگردانید "بر آن حک شده و به ربودن بیش از 200 دختر نیجریایی توسط اعضای گروه تروریستی بوکوحرام اشاره دارد ، قرار داده اند .
هم اکنون باید "نیکولاس سارکوزی" نیز از بازنشستگی خارج شده و همین اقدام را تکرار کند و سپس دیگر متجاوزان به خاک لیبی در سال 2011 اشک تمساح خود را برای اقدامات تروریست های "بوکوحرام "جاری کنند .
این گروه تروریستی 276 دختر تیجریایی را از مدرسه ای در "چیبوک" در شمال شرق این کشور ربوده اند . هیچ کسی به این موضوع اشاره ندارد که ارتباط میان سرنوشت بوکوحرام و اقدامات آن با حمله غرب به لیبی در سال 2011 چیست ؟
جنگ و بمباران های بیهوده غرب در شهرهای لیبی نه تنها تاثیری بر ایجاد امنیت و برچیده شدن دولت ضدمردمی و حامی غرب در بنغازی نداشت بلکه مرزهای این کشور را آزادانه به روی تروریست های بوکوحرام گشود تا به راحتی این افراد در لیبی آموزش ببینند ، سلاح های خود را نگه داری کرده وافزایش دهند و به گفته یک شاهد نیجریایی بی پرواتر از همیشه به اقدامات خود بپردازند .
در ادامه این مقاله آمده است : حالا سیاستمداران و مزدوران غربی ادعای ناراحتی و همدردی درباره توحش و جنایات "بوکوحرام"در آفریقا را دارند ، همان سیاستمدارانی که با حمله به لیبی موجب احیای این گروه تروریستی با تشکیلاتی جدید شده اند.
چنانچه پوشش خبری "بوکوحرام " را در رسانه ها مشاهده کنید می توانید فراموش کنید که این گروه صدها دختر نیجریایی را در 15 آوریل در "چیبوک" ربودند و اینکه اعضای این گروه افراطی در حبابی جداگانه از آفریقا و حتی کل دنیا و در جنگل های شمال شرق نیجریه حضور دارند . در حقیقت ، این گروه تروریستی ارتباطات بی شماری با سایر گروه های افراطی در غرب آفریقا مخصوصا در مالی و نیجر دارند .
علاوه بر جدا بودن این گروه از کل امور بین المللی ، اعضای بوکوحرام احیای مجدد خود را مدیون جنگی هستند که کشورهای غربی در لیبی به راه انداختند . آنها خود را دوباره در حمله سال 2011 آمریکا و هم پیمانانش به بنغازی و تبعات وحشتناک آن یافتند . تبعاتی که هم یک منطقه جنگی در مالی برای تربیت و آموزش تروریستهای افراط گرا ایجاد کرد و هم منجر به مسلح شدن بسیاری از این افراد در سراسر آفریقا گردید . به گفته یک کارشناس سیاسی ، این کار موجب ظهور روش نوینی از جنگ به سبک تروریستهای افراطی در کشورها شده است .
نویسنده این مقاله همچنین تاکید کرد : درمیان کشورهای امپریالیستی که از حمله به لیبی و همچنین سقوط حکومت "سرهنگ معمر قذافی" استقبال کردند بی میلی محسوسی طی سه سال گذشته نسبت به استفاده از واژه لیبی دیده می شود .
مالی بزرگترین قربانی جنگ غرب در لیبی محسوب می شد . نکته قابل توجه اینکه دولت مالی پس از الجزایر دومین کشوری بود که با ایجاد ائتلاف بین المللی برای بمباران لیبی مخالفت کردند . آنها عنوان کردند که تحولات خشونت آمیز در منطقه ای مانند شمال آفریقا می تواند تبعات فاجعه باری بطور بالقوه داشته باشد .
حاکم مالی در اکتبر 2011 اظهار داشت : تبعات جنگ و بمباران در لیبی می تواند ریشه نگرانی های فراوانی باشد . به گزارش بی بی سی ، از زمان آغاز درگیری در لیبی که میان شبه نظامیان بنغازی و قذافی رخ می داد ، این منطقه وارد مرحله بی ثباتی شده است .
دردسرهای مالی از ژانویه 2012 و تنها چند ماه پس از حمله نظامی غرب به لیبی آغاز شد . به نوشته کارشناسان و نویسندگان لیبیایی تقبل مسئولیت محافظت و سرنوشت مداخلات بشردوستانه در مالی انتظاری دموکراتیک و مسالمت آمیز در منطقه می باشد . مسئولیتی که توسط مداخله بین المللی در لیبی از بین رفت و گروهک های شورشی در مالی را نیز احیا نمود .
در انتهای این مقاله آمده است : بوکوحرام موفق شد از این طریق به مالی نیز راه یابد و در آنجا با پایگاه های مختلف بطور دائمی مستقر شود . تاثیر غرب بر تقویت گروه تروریستی "بوکوحرام" تنها ایجاد منطقه ای برای تقویت آموزش و تسلیح آنان نیست بلکه منجر به گسترش ایدئولوژی این افراد افراطی در سطح جهان شد . در اوایل سال 2013 ، بوکوحرام نخستین عملیات مرزی خود را در پایگاه های خود در شمال نیجریه به انجام رساند . در همین زمان هفت عضو یک خانواده فرانسوی را ربود و در کمپی در نیجریه زندانی کرد . این مورد نخستین گروگان گیری علیه اتباع خارجی توسط این گروه محسوب میشد .
انتهای پیام /