به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران سنندج، دکتر شیخ اسماعیلی گفت: حدود نیمی از مرگ های ناشی سرطان مربوط به سرطان های دستگاه گوارش است.
وی سرطان معده را حاصل تقابل عوامل باکتریال، میزبان و محیط دانست و افزود: عفونت هلیکوباکترپیلوری یک عامل باکتریال خطرساز در ایجاد سرطان معده است.وی بیان کرد: این باکتری از طریق دهان وارد بدن می شود و پس از لانه گزینی در معده شروع به تکثیر می کند.
وی کاهش وزن و درد مداوم شکم را از شایع ترین علایم سرطان معده بیان کرد و افزود: تهوع و استفراغ، سیری زودرس، کم اشتهایی، احساس سنگینی سردل و سوزش معده، خونریزی های گوارشی از دیگر علایم سرطان معده است.
به گفته وی افراد با داشتن سابقه فامیلی و بستگان درجه یک مبتلا به سرطان معده، افراد با گروه خونی A و کسانیکه دچار کم خونی پرنسیوز هستند بیشتر در معرض ابتلا به این نوع سرطان قرار دارند.
دکتر شیخ اسماعیلی اجتناب از مصرف مواد مخدر، مشروبات الکلی و دخانیات و پرهیز از مصرف غذاهای مانده را مهمترین راه پیشگیری از ابتلا به سرطان معده بیان کرد و بر مصرف روزانه میوه ها و سبزیجات تازه و داشتن تغذیه مناسب تاکید کرد.سال گذشته 760 مورد سرطان در استان کردستان ثبت شده است که بیشترین آن مربوط به شهرستان های سنندج، مریوان، قروه و دیواندره بود.
انتهای پیام/ب