به گزارش
خبرنگار دانشگاهي باشگاه خبرنگاران و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی دانشگاه آزاد دکتر طه هاشمی در ابتدا ضمن ابراز امیدواری از اینکه در نخستین جلسه هم اندیشی ریاست دانشگاه آزاد اسلامی با نمایندگان ریاست دانشگاه در هیاتهای نظارت بر تشکلهای دانشجویی بتواند به فعالیتهای گسترده فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در دانشگاه گره بخورد، گفت: امیدواریم همه ما بتوانیم وظایفی را که در دانشگاه بر عهده داریم به نحو احسن انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه مرکز تولید فکر و اندیشه و تربیت نیروی انسانی است، اظهار داشت: وقتی تربیت نیروی انسانی مطرح می شود، انسان با همه ابعاد وجودی و با همه ارزشها و استعدادهایی که خداوند در درون او قرار داده است مد نظر است، بر این اساس هیچ جای دیگری به استثنای مراکز تربیتی نمیتوانند این ارزشها، خلاقیتها و استعدادها را شکوفا کنند.
وی ادامه داد: هر چند که ساختار شخصیتی و تربیتی افراد در دوره قبل از دانشگاه شکل میگیرد اما لازم است که یک تعامل و هماهنگی در رابطه با امور تربیتی جوانان ایجاد شود.
هاشمی یاد آور شد: دانشجو ممکن است وقتی وارد دانشگاه میشود در بخشی از مبانی عقیدتی و اعتقادی دچار اختلال شود بنابراین ما باید یک شخصیت سیاسی و دموکراتیک بر پایه ارزشهای اسلامی و سیاسی در دانشجو به وجود آوریم.
وی با تاکید بر اینکه مبانی تربیتی جامعه ما ناظر به مسائل اسلامی و دینی است، گفت: جامعه اسلامی باید قاعدتا با یک نگاه متفاوت تری نسبت به طراحی یک نظام تربیتی اقدام کند.
هاشمی با اشاره به اقدامات انجام شده از جمله سند اسلامی شدن دانشگاه، نقشه مهندسی فرهنگی کشور و نقشه تربیتی آموزش و پرورش، گفت: هیچکدام از این مسائل به مرحله عمل نرسیده است، بنابراین برای بهتر شدن این روند باید هماهنگی در بین این اسناد صورت گیرد تا هنگامی که دانشجویی وارد دانشگاه میشود ما در امتداد آن حرکت تربیتی حرکت خود را ادامه دهیم و کارمان را پیش ببریم.
نگاه فرهنگی به فعالیتهای سیاسی دانشگاه
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در ادامه داد: آهنگ ما در دانشگاه بر این پایه استوار است که فعالیتهای سیاسی و اجتماعی از منظر فرهنگی دیده شود و این امر تاکید جدی دکتر میرزاده می باشد.
در دانشگاه باید به جای سیاست کاری به دانشجو سیاست ورزی آموزش داده شود
معاون فرهنگی دانشگاه با تاکید بر اینکه ما باید در دانشگاه به دانشجو سیاست ورزی آموزش دهیم، تصریح کرد: در دانشگاه باید به جای سیاست کاری به دانشجو سیاست ورزی آموزش داده شود تا دانشجو به عنوان یک شخصیت سیاسی دموکرات تربیت شود، البته دموکراتی که بر پایه ارزشهای اسلامی و انسانی تعرف شود، این در واقع همان نقطه بی بدیلی است که امام (ره) آن را هدف خود قرار داد.
میزان همه فعل و انفعالات رای مردم است
وی با اشاره به فصل منحصر بفرد میان نظام اسلامی و نظامهای دموکراتیک غیر اسلامی گفت: قبل از انقلاب نظامهای دموکراتیک زیادی در دنیا وجود داشتند، اینکه عقلانیت نظام دموکراتیک بر پایه مبانی اعتقادی است، همان نقطهای است که فصل منحصر بفرد میان نظامهای دموکراتیک غیر اسلامی است و امام بزرگوار با این هدف جمهوری اسلامی را تعریف کرده است و حقیقتا به هردو واژه جمهوریت و اسلامیت عنایت داشته است.
وی تصریح کرد: بر خلاف آنها که امروز مدعی هستند امام (ره) بر اساس یک مصالحی جمهوری را پذیرفت، اما تمام صحیفه امام (ره) از آغاز تا پایان ضامن این موضوع است که امام از اصل به جمهوریت و نقش مردم در تعیین سرنوشت خود اعتقاد راسخ داشتند.
هاشمی در ادامه افزود: امام (ره) میزان همه فعل و انفعالات را رای مردم میدیدند، اما از آن طرف هم عقلانیت نظام را یک عقلانیت اسلامی قرار دادند.
وی به مصوبهای در خصوص تحول در تشکیلات و سطوح فرهنگی دانشگاه اشاره کرد و گفت: حتی الامکان در واحدهای جامع و بزرگ هر جایی که معاون آموزشی و پژوهشی باشد معاون فرهنگی و اجتماعی نیز خواهیم داشت.
نگاهی پدرانه به دانشجویان و تشکلها در دانشگاه آزاد اسلامی
معاون فرهنگی دانشگاه گفت: ما در تشکلهای دانشگاه در عین اینکه کاملا به موازین دموکراسی و حضور فعالانه و پر تلاش عناصر حاضر در دانشگاه اعم از دانشجویان و اعضای هیئت علمی اعتقاد داریم و معتقد هستیم که برای ایجاد یک محیط با نشاط باید از فعالیتهای فرهنگی اجتماعی و سیاسی عناصر داخل دانشگاه استقبال شود، اما در عین حال در چارچوب موازین و ارزشهای اعتقادی حرکت خواهیم کرد.
هاشمی خطاب به نمایندگان ریاست دانشگاه در هیاتهای نظارت بر تشکلهای دانشجویان و استادان، گفت: شما در جایگاهی هستید که این موازین را رصد میکنید و عالم به آنها هستید و به عنوان نماینده رییس دانشگاه آزاد باید از نظر مبانی دموکراسی و مردم سالاری دینی در چارچوب ارزش ها و اعتقادات عمل کرده و بیش از سایر عناصر ملزم به قانون باشید.
هاشمی تصریح کرد: مسله دیگر که حائز اهمیت است این موضوع است که شما نماینده رییس دانشگاه هستید، دانشگاه آزاد اسلامی یک مجموعه به هم پیوسته است. ما یک دانشگاه داریم که به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری در ایران شعباتی دارد که در واحدهای مختلف پراکنده است که دارای یک رییس است. وقتی مسئولیت نظارت و صدور مجوزها بر عهده شما گذاشته میشود شما باید در قامت و طراز رییس دانشگاه حضور پیدا کنید.
وی با اشاره به اینکه برخورد با تشکلها باید متناسب با جایگاه رییس دانشگاه باشد، گفت: اگر تخلفی هم صورت میگیرد باید نگاه پدرانه باشد من بارها تاکید کردهام که نگاه ما در دانشگاه به دانشجویان و تشکلها یک نگاه پدرانه است.
هاشمی همچنین عنوان کرد: استراتژی ما در حوزه فرهنگی لبخند و مدارا است ما در عین حال که سر سوزنی از ارزش هایمان کوتاه نمی آییم، اما با رحمت و شفقت نسبت به افرادی که با آنها مواجه هستیم برخورد میکنیم و این درسی است که رسول الله به ما داده است.
وی تصریح کرد: زیبایی و درخشندگی اسلام این است که مبانی آن بر پایه علم است و دانشگاه آزاد اسلامی نیز بر اساس همین توسعه علمی شکل گرفته است.
بی مهری نسبت به تشکلهای دانشجویی در ادوار گذشته
وی در مورد اتفاقاتی که در گذشته در مورد تشکلهای دانشجویی رخ داده است، گفت: در گذشته به بعضی از تشکلها نگاه خاص شده به بعضیها بی مهری شده است، بعضیها را به آستانه تعطیلی کشاندهاند، مجوز بعضی از تشکل ها را باطل کرده اند. این روند به هیچ عنوان در در دوره جدید ادامه نخواهد داشت، البته بر اساس مقررات اگر کسی سر سوزنی تخطی کرد تا آنجایی که ممکن است آنها را هدایت میکنیم ولی اگر استمرار پیدا کرد با آنها برخورد میکنیم اما این برخورد باید دوستانه، مهربانانه، شفقت آمیز و پدرانه باشد.
خط قرمز دانشگاه منویات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری است
هاشمی گفت: همواره خط قرمز ما منویات امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری بوده است و اگر این دیدگاهها و نظریات در کشور اجرا شود جامعه ما توسعه یافته و مدرن خواهد بود.
وی افزود: چارچوب فعالیتهای سیاسی و اجتماعی در دانشگاه آزاد که سر شاخه آن آیت الله هاشمی رفسنجانی در هیات امنای دانشگاه است، در امتداد نظریات مقام معظم رهبری خواهد بود.
جلوگیری از حرکات تند سیاسی در داخل دانشگاه
هاشمی تصریح کرد: ما از بروز حرکتهای تند سیاسی در داخل دانشگاه جلوگیری کرده و آن را مدیریت و هدایت میکنیم و اجازه نمیدهیم داخل دانشگاه محل بروز جریانهای تند سیاسی شود، ولی این مانع از این امر نمیشود که عقاید مختلف در دانشگاه حضور نداشته باشند.
وی افزود: دانشگاه محل تضارب آرا و گفتوگو است و باید زمینه فعالیتهای سیاسی دانشجویی را با برگزاری کارگاههای آموزشی فراهم کنیم.
معاون فرهنگی دانشگاه در پایان خاطر نشان کرد: هدف ما این است دانشجویی که از دانشگاه آزاد فارغ التحصیل میشود علاوه بر اینکه باید در حوزه علم، آموزش و پژوهش سرآمد باشد در حوزه ارزشهای انسانی و اخلاقی نیز الگو باشد.
انتهای پیام/