ویروس کرونا (Mers) چند سالی است در کشورهای حوزه خلیج‌فارس و به‌ویژه عربستان سعودی شایع شده و منجر به لغو برخی از سفرهای حج یا اتخاذ تدابیر بهداشتی ویژه از سوی وزارتخانه‌های بهداشت برخی از کشورهای مسلمان جهت جلوگیری از شیوع این ویروس در میان زائران شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،به نقل از همشهری، شیوع این ویروس در کشور عربستان نگرانی مسئولان و مقامات بهداشتی کشورمان را نیز در پی داشته است. سالانه تعداد زیادی از زائران برای به جا آوردن حج تمتع و عمره به عربستان سفر می‌کنند. از همین‌رو مسئولان بهداشتی کشور ما تدابیری را جهت پیشگیری از ابتلای حجاج به ویروس کرونا درنظر گرفته‌اند. در همین چارچوب رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر از ابلاغ توصیه‌های لازم درخصوص مقابله با ویروس کرونا به کادر درمانی و زائران ایرانی حج خبر داده است.

 

نماینده مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر در استان تهران نیز توصیه‌هایی را برای از بین بردن ویروس کرونا ارائه کرده است. به گفته دکتر حمیدرضا جنیدی، روش‌های انتقال این ویروس از انسان به انسان شبیه بیماری آنفلوآنزاست؛ یعنی از طریق سرفه و عطسه منتقل می‌شود. مواد شوینده و ضد‌عفونی‌کننده ساده می‌توانند ویروس کرونا را نابود کنند. در ابتدا این ویروس کرونا نام گرفت اما از سال گذشته و پس از کسب اطلاعات بیشتر به آن ویروس عفونی مرس (Mers) گفته شد که مخفف بیماری تنفسی خاورمیانه‌ای است.

 

این نام به این دلیل بر ویروس کرونا گذاشته شده که اغلب افرادی که به این ویروس مبتلا شدند، مسافرانی بودند که از خاورمیانه و به‌طور اخص از کشورهای عربی به سایر نقاط جهان سفر کرده بودند. به گفته دکتر مسعود مردانی، متخصص بیماری‌های عفونی در مصاحبه با همشهری عفونت کرونا تا‌کنون ناشناخته بوده و اخیرا بتاکرونا نوعی از این ویروس شیوع پیدا کرده است. ویروس بتا کرونا با ویروس‌ معمولی کرونا که دومین علت شایع سرماخوردگی محسوب می‌شود تفاوت‌هایی دارد؛ از همین رو آن را سندروم تنفسی خاورمیانه‌ای می‌نامند.

 

در این بیماری ویروس از طریق ریزقطره‌های آلوده وارد دستگاه تنفسی می‌شود و فرد را مبتلا می‌کند. این ویروس سریعا به قسمت تحتانی دستگاه تنفس نفوذ می‌کند و وارد ریه‌ها شده و باعث سینه‌پهلوی حاد می‌شود که نارسایی تنفسی را نیز در پی دارد. این بیماری باعث فوت بیش از 50درصد از مبتلایان می‌شود. افراد دارای سن بالای 65سال که به‌ویژه مبتلا به بیماری‌های قلبی و ریوی مزمن هستند بهتر است که سفر خود را تا سال بعد به تأخیر اندازند. توصیه می‌شود افراد مبتلا به نارسایی کلیه نیز تا زمان برطرف شدن خطر احتمال ابتلا به کرونا به عربستان سعودی نروند. افرادی نیز که به حج می‌روند باید بهداشت فردی را رعایت کنند. زائران باید از حضور در تجمعاتی که افراد دارای علائم سرماخوردگی در آن هستند خودداری کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار