مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان در گفتگو با
خبرنگار باشگاه خبرنگاران همدان همزمان با روز جهانی موزه گفت : ز طرفی آثار و بناهای تاریخی استان همدان نشان دهنده غنای فرهنگی این استان است و در بین بنا ها و آثار تاریخی استان همدان موزه های مختلف موجود در این استان نیز علاوه بر اینکه میراث دار فرهنگ و تمدن استان همدان در زمینه های مختلف فرهنگی و باستانی و تاریخی هستند نقش مهمی را در جذب گردشگر در این استان ایفا می کنند.
علیرضا ایزدی مهمترین موزه های فعال استان را موزه هگمتانه، آرامگاه بوعلی، مفاخر، حاج آقا تراب نهاوند،آرامگاه بابا طاهر، میر رضی الدین آرتیمانی، مردم شناسی سید جمال الدین اسد آبادی، تاریخ طبیعی، حمام قلعه و لطفعلیان ملایر و خانه مسعودی تویسرکان دانست و افزود : وظیفه انتقال فرهنگ باستانی بر عهده موزه های باستانشناسی و یا انتقال فرهنگ بر عهده موزه های مردم شناسی بوده و در واقع موزه ها ویترین و پیشانی هر استان برای جذب گردشگر به عنوان استان مقصد به شمار می روند.
گسترش موزههاي دنيا و همكاري همهجانبه علمي، فرهنگي و صنعتي بين آنها در جهت دستيابي به اهداف فرهنگي، از طريق هماهنگ ساختن اقدامات بينالمللي و تدوين برنامههايي مؤثر است كه داراي خطوط اساسي همكاري مشترك و دوجانبه بين مردم و موزهها در سطح جهاني باشد. بر اساس همين اعتقاد در جلسه مجمع عمومي كميته بينالمللي موزهها در سال 1977م در مسكو، روز 18 مه (برابر با 28 ارديبهشت) به عنوان روز جهاني موزه اعلام شد و از آن سال به بعد در اين روز در همه كشورهاي عضو، مراسمي به اجرا درميآيد. از اهداف مهم اين مجمع، گسترش موزهها در سراسر جهان، همكاري همهجانبه موزهها در جهت رسيدن به اهداف فرهنگي، جلوگيري از نابودي فرهنگ بومي هر كشور و ايجاد مانع در برابر فرهنگهاي بيگانه است. همچنين هدف از تشكيل مكاني به نام موزه، نگهداري آثار گذشتگان و انتقال آنها به نسلهاي آينده، ايجاد و تقويت تفاهم ميان ملل و اقوام، شناخت و نمايش سهم اقوام و ملل در فرهنگ و تمدن جهاني و پيشگيري از انهدام فرهنگ بومي و جلوگيري از هجوم فرهنگهاي نامأنوس است.ش