پژوهشکر سنگ نگاره های ایران گفت: کهن ترین سنگ نگاره های رنگین یا رنگین نگاره (نقاشی )ایران چهل هزار سال قدمت دارد که در غار ˈیافته ˈلرستان کشف شده است.

ناصری فرد در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، افزود: رنگین نگاره ها نیز نظیر سنگ نگاره ها قدمتی بس کهن دارند که قلمرو بعضی از آنها به ورای مرز اسطوره ها می رسد و پیشانی تاریخ و هنر بشری محسوب می شوند.

وی تصریح کرد: رنگین نگاره از ترکیبات رنگی دوده آتش و چربی، خون حیوانات و عصاره گیاهان، گل اخری و شیره گیاهان یا ترکیبی از همه آنها است که در غارها و شکاف های عمیق کوه ها خلق شده اند.

وی اظهارکرد: تعداد رنگین نگاره ها در ایران نسبت به سنگ نگاره های حکاکی شده بسیار کم و محدود هستند و بیشترین و کهن ترین رنگین نگاره های ایران درغارهای لرستان کشف شده اند.

وی بیان کرد: رنگین نگاره های لرستان در غارهای همیان یک و دو و میرملاس در اطراف کوهدشت لرستان و دوشه، یافته و کلماکره در دیگر نقاط این استان کشف شده است.

ناصری فرد ادامه داد: اشکفت آهوی بستک در استان هرمزگان،اشکفت لاشکور گوییه میمند در استان کرمان ، اشکفت نرگسلو در اطراف بجنورد در استان خراسان شمالی از دیگر رنگین نگاره کشف شده در کشور هستند.

وی با بیان اینکه در رنگین نگاره ها نیز مانند سنگ نگاره ها با ابزارهایی برای حک و خلق بکار برده می شد که بر اساس قدمت و دوره ی تاریخی آنها متفاوت است افزود: در ایران از کوبش سنگ ( آذرین) بر سنگ، درشت نی شکاری که قبل از آن گوشتش را به دندان کشیده بوده برسنگ و فلز برسنگ استفاده شده است.

وی گفت : کهمترین تصاویر رنگین نگاره های کشف شده تصویر حیوانات ،صحنه شکار و نقش بز کوهی است./س
 
برچسب ها: کشف ، رنگین نگاره ، کهن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.