به گزارش
دريچه فناوري اطلاعات، هرچه پيش مي رويم فناوري نيز با سرعت تكامل جامعه بشريت در حال رشد است و ديگر عجيب نيست اگر بشنويم كه تعداد تلفن هاي همراه روي كره زمين از جمعيت انسان ها نيز بيشتر شده است انگار وسايل ارتباطي مي خواهند يك شبه ما انسان ها را ببلعند.
دکتر معصومه حاتمی استاد دانشگاه و روانشناس؛ درگفتگو با دریچه فناوری اطلاعات مي گويد: شبکه های اجتماعی برخلاف نامشان دارند خانواده ها را از هم دور مي كنند. وایبر؛ واتس اپ؛ لاين و... ازچنان تنوع و جذابیتی برخوردار اند که کاربران را مجذوب خود مي كنند و در واقع نوعي اجتماعي شدن لحظه اي را براي فرد به ارمغان مي آورند اما لازم است بدانيم اين نوع اجتماعي شدن در دراز مدت نتيجه عكس مي دهد و فرد پس از مدتي تجربه تنهايي، نامني و انزوا را با هم در وجود خود حس مي كند.
این تنوع و جذابیت باعث می شود که خانواده ها بیشتر وقت خود را در گشت گذار در دنیای مجازی بگذرانند، قطعا اين را شما هم حس كرده ايد. افراد بعضا حتي جواب هم را نمي دهند، سفره ي شام منتظر جمع شدن افرادي ميشود كه اصلا در اين دنيا نيستند، هركس در اتاق خود يا در گوشه با اينترنت بي سيم در دنياي ديگري سير مي كند؛ خانواده ها هم ديگر عادت كرده اند.
راهكار چيست؟
ما روانشناسان معتقديم اين امر نياز به تكرار در تذكر و فرهنگ سازي دارد؛ لازم است از تكنولوژي بهره برده بي آنكه كوچكتريت آسيبي از سمت آن شامل حال ما شود؛ از فناوري بايد استفاده كرد و در جهت تسهيل زندگي بهره برد اما متاسفانه ما ايراني ها كمي در بهره گيري از فناوري شتابزده عمل مي كنيم و سريعا درگير آن مي شويم و از آن بهره نمي بريم.
براي مثال :
آيا مي دانستيد
خانم ها در ايران بيشترين آمار استفاده از شبكه هاي اجتماعي را دارند؟از
نظر کارشناسان نه تنها نباید با این مسئله بصورت منفی مقابله شود بلکه می
توان با فرهنگ سازی از این تکنولوژی بعنوان یک فرصت استفاده کرد. بررسی ها
نشان می دهد که در ایران به علت شاغل بودن و دسترسی راحت به اینترنت، استفاده
بانوان از شبکه های وایبر و واتس اپ و...نسبت به آقایان بیشتر است و اين امر نياز فوري به آموزش و فرهنگ سازی دارد تا بتوانيم از اثرات مخرب آن جلوگیری کرد. چرا كه خانم ها در منزل كانون گرم خانواده به حساب مي ايند و هيچ چيز بد تر ازين نيست كه در خانواده اي به عنوان مثال مادران درگير و يا به اصطلاح : معتاد تكنولوژي شوند.
لازم به ذكر است كه در زمانهای نه چندان دور خانواده ها کمتر با چنین مشکلی روبرو بودند؛البته در آن ايام هم نگراني هايي بود كه امروزه با فرهنگ سازي كمي بر طرف گرديده است.
در آن ایام تلوزیون وسیله ارتباطی با جهان خارج ازخانه بود ولی حداقل
خانواده ها بصورت فیزیکی و چشمی در کنار هم بودند اما متاسفانه با میان
آمدن چنین شبکه هایی بسیاری از همسران خود گله دارند که حتی بدلیل استفاده
از این شبکه ها کوچکترین وظایف خود را به عنوان همسر فراموش کرده و باعث
بوجود آمدن مشکلاتی از قبیل "خودکشی"، "خیانت"، "افسردگی" و یا با مقایسه
همسر خود با طرف مقابل در دنیای مجازی باعث بسیاری ازجدائی ها شده است.
متاسفانه بسیاری ازخانم ها در این شبکه ها اقدام به درد دل با افرادي بيرون از خانواده كرده اند كه اصلا
نمی دانند آیا آن شخص حقیقی هست یا نه!؟؟؟ موضوعي که باعث فاش شدن اسرار خانوادگی شده و بعدا توسط همین افراد علیه خود شخص استفاده شده بسيار مشكل زا بوده است.
بايد قبول كنيم كه شبكه هاي اجتماعي همچون وايبر و واتس اپ و...تازه تاسیس هستند و البته هنوز امتحان خود را پس
نداده اند.
همچنين بدلیل عدم وجود تضمين امنیت درد نیای مجازی این شبکه ها در آینده ای
نه چندان دور تمامی مشکلات خود را نشان خواهد داد که باعث بسیاری از
گرفتاری ها خواهد شد.
معتقديم که اگر دولت، کارشناسان و مشاوران دینی و خانواده و رسانه ها بتوانند فرهنگ سازی مناسبی جهت استفاده از این ابزارها فراهم کنند نه تنها مشکلی در بین خانواده ها بوجود نمی آید بلکه خود؛ زمینه ي پیشرفت درخیلی از مسائل می شود مانند همان مثال معروف: چاقو اگر دردست یک کودک باشد ممکن است بخود و دیگران صدمه بزند اما یک جراح از آن بعنوان وسیله نجات انسان استفاده مي کند.
خوهشمندم ادرس دفتر و یا شماره تماس از خانم دکتر حاتمی عنایت بفرمایید برای مشاوره می خواهم به ایشان مراحعه نمایم متشکرم
ممنون
که اگر چیزی از دستش بگیریم برای اون بیشتر تلاش می کنه
فقط با دقت بررسی کنید