دلیل اصرار ایران برای غنی سازی اورانیوم در رآکتورهای داخلی خود ناشی از تجربه تلخی است که تهران در تامین سوخت از منابع خارجی داشته ، در شرایطی که فشارهای سیاسی فراوانی را در عرصه بین الملل متحمل میشده است .

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری کنسرسیوم نیوز ؛  این پایگاه خبری تحلیلی در مقاله ای به قلم " گرث پورتر " روزنامه نگار تحقیقی، مورخ و کارشناس سیاست امنیت ملی آمریکا نوشت : در مذاکرات هسته ای میان ایران و کشورهای 5+1 که در تازه ترین دور در وین به بن بست رسید ، موضوع اصلی اختلاف میان دوطرف جنبه های فنی مسئله نبود بلکه مربوط به تاریخ روابط کشورهای خاورمیانه با تامین کنندگان خارجی بود . 

ایالات متحده سخنان مقامات ایرانی را مبنی بر اینکه تهران نمی تواندبه مسکو یا دیگر تامین کنندگان سوخت در مورد تامین سوخت و انرژی مورد نیاز خود و غنی سازی اورانیوم در آینده متکی باشد ، رد می کند . در واقع آمریکا مدارک مستند فراوانی را نادیده می گیرد که نشان میدهد ایران در گذشته نباید به قولی که مسکو یا دیگر تامین کنندگان سوخت برای انتقال اورانیوم غنی شده برای نیروگاه های ایران داده شده ، اعتماد میکرد . 

در ادامه این مقاله آمده است : هر دو طرف مذاکره از اصطلاح " نیازهای عملی " که در " طرح اقدام مشترک " مورد توافق بوده ،‌ اشاره کرده اند . این اصطلاح به منظور تسهیل شرایط مورد اختلاف در مورد ظرفیت های غنی سازی در نیروگاه های ایران از سوی هر دو طرف مطرح گردیده است . 

در توافق نامه موقت _ که موعد آن در تاریخ 20 جولای به پایان میرسد _ محدود سازی فعالیت های هسته ای ایران با توجه به " نیازهای عملی " جمهوری اسلامی ایران قید شده است . 


بر همین اساس تهران معتقد است "نیاز عملی " به غنی سازی اورانیوم باید به اندازه تامین سوخت مورد نیاز در نیروگاه بوشهر و دیگر رآکتورهای باشد که در آینده ساحته می شوند . نمایندگان ایرانی معتقدند ایران باید در اینده از نظر تامین سوخت برای نیروگاه بوشهر _‌که هم اکنون توسط روسیه تامین می شود _‌ بی نیاز گردد . این موضوع در مورد رآکتور تازه طراحی شده در "دارخوین" در سال 2008 نیز عنوان شده بود . 

کنسرسیوم نیوز در ادامه نوشت : رابرت اینهورن ، یکی از مقامات ارشد سابق در وزارت خارجه با اشاره طرز تفکر دولت اوباما در ماه های اخیر در قبال مذاکرات اظهار داشت : ایران مکررا بر تولید سوخت نیروگاه ها (غنی سازی اورانیوم) بطور بومی تاکید دارد چرا که تامین کنندگان خارجی به هر دلیلی اعم از دلایل سیاسی و اقتصادی ممکن به قطع تامین سوخت دست بزنند . 

به نوشته اینهورن ، ایران حتی نمی تواند تامین سوخت نیروگاهی خود را به روسیه متکی کند و دلیل این بی اعتمادی تجربه ای است که روسیه و آمریکا در تامین سوخت نیروگاه بوشهر برای تهران ایجاد کردند . مسکودر آن زمان از اتمام ساخت نیروگاه بوشهر سرباز زد و واشنگتن نیز با انتقال پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل موجب تشدید تحریم ها ضد ایران گردید . 



انتهای پیام / 
برچسب ها: نیروگاه ، هسته ای ، ایران ، اتمی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار