به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، مهرداد امامی دومین نمایشگاه فناوری های نو و پیشرفته را تلاش سازمان یافته در جهت حمایت از شرکت های دانش بنیان عنوان کرد.
وی گفت: حضور در بازارهای جهانی بدون داشتن تولیدات و محصولات دانش بنیان ممکن نخواهد بود.
امامی اظهارکرد: در صورتی درحوزه فناوری موفق خواهیم بود که مدیریت دانش در اقتصاد و صنعت کشور ما حاکم شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی سهند تبریز با اشاره به بحث هایی که در سطح کلان کشور درحوزه پژوهش و فناوری پیگیری می شود، گفت: مباحث فناوری تلاش درجهت تکمیل چرخه علم، پژوهش، فناوری و تجاری سازی است.
وی افزود: طی چند سال اخیر در حوزه پژوهش پیشرفت های خوبی حاصل شده است ولی متاسفانه در تبدیل علم به ثروت موفق عمل نکرده ایم.
امامی اقتصاد حاکم بر کشور را سنتی دانست و اظهارکرد: اقتصاد ما مبتنی بر مدیریت دانش بنیان نیست و غالب محصولات تولیدی ما وارداتی است و شرکت ها به دلیل نداشتن پشتوانه دانش بنیان نمی توانند در بازارهای جهانی رقابت کنند.
وی با اشاره به اهداف برگزاری این گونه نمایشگاه ها، گفت: هدف عمده این نمایشگاه اهمیت دادن به بحث تجاری سازی و ایجاد زیر ساخت های مورد نیاز با انجام حمایت های ویژه است تا ایده ها به مرحله تجاری سازی وارد شوند.
وی ادامه داد: این اهداف زمانی محقق می شود که ساز و کار ایجاد شرکت های دانش بنیان در کشور تسهیل شود.
امامی افزود: شرکتی که دارای پشتوانه دانش بنیان است می تواند در بازارهای جهانی وارد شده و دارای قدرت رقابت با سایر محصولات موجود در بازار باشد.
وی گفت: این شرکت ها ضمن پیش بینی وضعیت بازار و مشکلات آتی به پشتوانه علمی خود قابلیت بهبود کیفیت محصول خود را داشته و رضایت مشتری را در زمان های مختلف بهمراه خود خواهند داشت.
امامی با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی سهند به همراه 9 دانشگاه بزرگ کشور و دو پارک علم و فناوری و با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به منظور معرفی طرح های کاربردی تجاری سازی شده اقدام به برگزاری نخستین جشنواره ملی سهند کرد، گفت: از بین بیش از 200 طرح رسیده به دبیرخانه این جشنواره، 48 محصول برگزیده در دومین نمایشگاه فناوری های نو و پیشرفته تبریز ارائه می شود.