سید مرتضی امینی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری گفت: نخستين برداشت دانه روغنی در سطح یک هکتار در مزرعه " سيد نصرت الله مظلوم " در روستاي "انجه پل" شهرستان آمل آغاز شد.
مدیرجهاد کشاورزی آمل اضافه کرد: کشاورزان آملی دانه روغنی کلزا را در فصل زمستان پارسال در سطحی حدود دوهزار و350هکتار اراضي شاليزاري وخشکه زاري این شهرستان به زیر کشت بردند و پس از گذشت حدود سه ماه برداشت این محصول را آغاز کردند.
امینی، با اشاره به اینکه سطح زیر کشت کلزا امسال در اراضی کشاورزی آمل حدود 10 درصد افزایش داشته است، اضافه کرد: پیش بینی می شود با عملکرد تولید حدود 9/1 تن در هر هکتار بیش از چهار هزار و465تن دانه روغنی کلزا امسال در شهرستان آمل تولید شود.
وی با بیان اینکه حدود هزار بهره بردار کوچک و بزرگ درشهرستان آمل دانه روغنی کلزا تولید می کنند، یادآورشد: شهرستان آمل از نظر میزان تولید دانه روغنی کلزا بیش از 17 درصد تولید این محصول را درمازندران دارد.
درهمین حال رییس اداره تعاون روستایی شهرستان آمل، از فعال شدن 4 مرکز خرید دانه روغنی کلزا از روز دوشنبه همین هفته دراین شهرستان خبر داد و گفت: این مراکز خرید در روستاهای "هلی کتی، کنسی، آغوزبن " که توسط شرکت های تعاونی روستایی حمایت می شوند و انبار اتحادیه تعاونی این شهرستان راه اندازی شده است.
حبیب اله بابایی افزود: این مراکز محصول تولیدی کشاورزان را هرکیلوگرم 19 هزار ریال به صورت توافقی خریداری و وجه محصول را نیز بصورت نقد پرداخت می کنند.
دانه کلزا داراي 25 تا 55 درصد روغن و 18 تا 24 درصد پروتئين و 12 تا 20 درصد پوست است.
روغن کلزا بدليل حضور اسيدهاي چرب اشباع شده و فاقد کلسترول از کيفيت بالايي برخوردار است.
درشهرستان آمل با بیش از 50هزارهکتار زمین کشاورزی سالانه بیش از یک میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید می شود./ب