به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
مریم شیرمستی با اشاره به ورود فست فودها به ذائقه اکثر مردم خصوصا جوانان و کودکان، گفت: با صنعتی شدن جوامع غذاها به سمت غذاهای آماده با قابلیت نگهداری بیشتر پیش رفته و همین امر موجب شده غذاهای گوشتی برای نگهداری بیشتر با افزودن مواد نگهدارنده و فرآوری به سوسیس و کالباس تبدیل شوند.
وی ادامه داد: برای بهتر شدن طعم این غذاها مقداری چربی نیز به آنها اضافه می شود و برای از بین بردن بوی نامطبوع نیز ادویه به مقدار فراوان در تهیه سوسیس و کالباس به کار می رود.به گفته این کارشناس تغذیه برای ایجاد رنگ صورتی در فست فودها اسیدنیتریک و نیترات هم به آنها اضافه می شود که می تواند در بلندمدت سرطان زا باشد.
شیرمستی معتقد است فست فودها مانع قد کشیدن کودکان می شود.
وی با اشاره به وجود مقادیر فراوان نمک در فست فودها، خاطرنشان کرد: این نمک زیاد زمینه ساز دفع کلسیم از بدن است که پوکی استخوان و اختلالت رشد قدی برای کودکان را به همراه دارد.
این کارشناس تغذیه مصرف پنیر پیتزا همراه فست فودها را زمینه ساز تصلب شراین و گرفتگی عروق دانست که ناشی از حجم بالای کالری و چربی اشباع موجود در پنیر پیتزا است.
وی با بیان اینکه محتوای ویتامین و مواد مغذی موجود در فست فودها پایین است، تصریح کرد: این خوراکی ها سیری کاذب ایجاد می کنند و جای یک وعده غذایی را برای فرد می گیرند، در حالیکه فرد می تواند در این وعده غذایی با مصرف غذاهای مناسب مقدار کافی ویتامین و مواد معدنی دریافت کند.
این کارشناس تغذیه تضعیف سیستم ایمنی ناشی از عدم مصرف ویتامین را از جمله عوارض ناشی از مصرف فست فودها خواند.
شیرمستی گفت: چون ذائقه ما با این غذاها هماهنگ شده توصیه می شود افرادی که تمایل دارند، مصرف فست فودها را به یک بار در هر سه هفته یا یک بار در ماه محدود کنند./ش/ن