عوامل مختلفی در به وجود آمدن نزدیک بینی دخیل هستند که از جمله آن می‌توان به بیماری دیابت اشاره کرد که در این صورت قند خون فرد به طور ناگهانی افزایش یافته و تصویر جلوی شبکیه تشکیل می‌شود.

رامین نوری نیا متخصص چشم در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: افرادی که به عارضه نزدیک بینی مبتلا می‌شوند به خوبی می‌توانند اشیا و اجسام نزدیک را ببینند اما فاصله دور را به خوبی مشاهده نمی‌کنند، عوامل مختلفی در به وجود آمدن نزدیک بینی دخیل هستند.

وی ادامه داد: در صورتی که قدرت انکساری قرنیه به همراه عدسی چشم از حالت نرمان و معمولی بیشتر باشد به جای آنکه تصویر شی بر روی شبکیه بیفتد جلوی شبکیه تشکیل می‌شود و در این صورت نزدیک‌بینی رخ می‌دهد زمانی نیز وجود دارد که قطر قدامی خلفی چشم خیلی زیاد است و قدرت انکساری قرنیه و عدسی طبیعی است.

وی اذعان داشت: در بیماران دیابتی زمانی که قند خون آنها به طور ناگهانی افزایش می‌یابد قدرت انکساری عدسی چشم افزایش می‌یابد و تصویر جلوی شبکیه تشکیل می‌شود. بیمارانی که به "کاتاراکت" (آب مروارید) مبتلا می‌شوند نزدیک بینی در آنها به وجود می‌آید.

وی خاطرنشان کرد: یکی از روش‌های درمانی نزدیک بینی عینک است چرا که می‌تواند قدرت انکساری را که زیاد است، خنثی کند تا تصویر به عقب کشیده شده و بر روی شبکیه تشکیل شود از دیگر روش‌های درمانی می‌توان به لیزر، لیزیک، پی‌آر‌پی و لازک اشاره کرد. در این صورت قسمتی از بافت قرنیه توسط لیزر برداشته می‌شود در نتیجه قدرت انکساری قرنیه کم شده و تصویر به عقب کشیده و بر روی شبکیه ایجاد می‌شود.

نوری نیا گفت: برای تشخیص نزدیک بینی هیچ راه کاری وجود نداشته و با مراجعه به پزشک و استفاده از دستگاههای مخصوص، این عارضه تشخیص داده می‌شود اشخاصی که طولانی مدت کارهای نزدیک به چشم انجام می‌دهند منجر به ایجاد این عارضه شده و در نتیجه باید از انجام کارهای نزدیک به چشم خودداری شود.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.