روزنامه آمریکایی واشنگتن پست نوشت: زمانی که پادشاه سالخورده عربستان سعودی در اقدامی بی سابقه برای ولیعهد خود جانشین معرفی کرد، این اقدام به عنوان نشانه دوام کشور مورد استقبال قرار گرفت اما خیلی زود پرسش هایی مهم در مورد آینده حکومت وی مطرح شد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران؛روزنامه واشنگتن پست نوشت: زمانی که پادشاه سالخورده عربستان سعودی در اقدامی بی سابقه برای ولیعهد خود جانشین معرفی کرد، این اقدام به عنوان نشانه دوام کشور مورد استقبال قرار گرفت اما خیلی زود پرسش هایی مهم در مورد آینده حکومت وی مطرح شد.

این روزنامه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود در گزارشی به قلم"لیز اسلای" افزود: چند هفته پس از معرفی جانشین ولیعهد تردیدهایی درمورد انتقال آرام قدرت از ملک عبدالله مطرح شد.

گفته می شود "مقرن"، جوان ترین برادر پادشاه که در آستانه سفر "باراک اوباما"، رئیس جمهور آمریکا به عربستان سعودی در ماه مارس به عنوان جانشین ولیعهد معرفی شد، در میان مردم محبوبیت دارد زیرا معتقدند که وی فاسد نیست. وی در میان دیپلمات های خارجی هم که او را دوست داشتنی و باهوش توصیف می کنند، از وجهه خوبی برخوردار است.

اما در پشت درهای بسته، خاندان سلطنتی درمورد شیوه انتخاب مقرن، اعتبار این عنوان تازه تاسیس و شجره خانوادگی وی به عنوان پسر یک زن صیغه ای یمنی که هیچگاه به طور رسمی به همسری پدر مقرن درنیامد، مطالبی بیان می کردند.

یک مقام سابق سعودی که خواست نامش فاش نشود، گفت: وی یک شاهزاده واقعی نیست؛ مادر او یک برده بود و برادرهای دیگری هستند که شایستگی شان از او بیشتر است. هیچ کس فکر نمی کند که مقرن بتواند پادشاه شود.

به اعتقاد نویسنده دلایل مخالفت با مقرن هرچه باشد، نشان داد که ارتقای مقرن دست کم برای برخی افراد اتفاق خوشایندی نبوده است. این مطلب همچنین از شروع احتمالی جدلی حکایت داشت که بسیاری نگران بودند با مرگ نسل سالخورده خاندان سلطنتی آغاز شود.

این مسئله تردیدهایی را درمورد ثبات آتی کشور غنی از نفتی که تحت حاکمیت این خاندان است ایجاد می کند.

ملک عبدالعزیر بن سعود، بنیانگذار حکومت سعودی فقط فرمان داد که پسر نخستش تاج و تخت را به ارث برد و در شش دهه گذشته این ارث براساس سن از برادری به برادر دیگر رسیده است. به هرحال به زودی آخرین برادر هم خواهد مرد و درنتیجه به اجبار قدرت باید به فرزندان این برادران منتقل شود یعنی نسل سوم خانواده.

از آنجاییکه تعداد شاهزاده ها بسیار زیاد است احتمال این که اختلاف ها شدت پیدا کند نیز بسیار بالاست. هرکس به پادشاهی برسد احتمالا برادرانش را وارث تاج و تخت خواهد کرد و درنتیجه دست عموزاده های وی از تخت پادشاهی کوتاه خواهد شد.

"سیمون هندرسون"  از موسسه واشنگتن گفت: از آنجاییکه عربستان به عنوان بزرگترین تامین کننده نفت جهان و متحد نزدیک آمریکا از اهمیت استراتژیکی برخوردار است، مسئله اختلاف ها برسر جانشینی پادشاه عامل مهم نگرانی است.

وی افزود: هویت و شخصیت پادشاه آینده مشخص نیست و این احتمال هم وجود دارد که وی تحت شرایط متشنجی به تخت بنشیند که به بروز بی ثباتی در این کشور منجر خواهد شد.

با توجه به این که سن عبدالله از 90 گذشته است، اهمیت این مسئله بیشتر می شود. وی بیمار است و مرتبا برای معالجه به آمریکا سفر می کند. شاهزاده سلمان، ولیعهد وی هم حال و روز بهتری ندارد.

از این رو انتخاب مقرن، خلبان جنگنده تحصیل کرده انگلیس که روابط خوبی با آمریکا دارد دست کم منطقی به نظر می رسد. وی که 69 سال سن دارد می تواند سال ها بر عربستان حکومت کند و یافتن پاسخ برای این سوال را که انتقال قدرت به نسل بعدی چگونه خواهد بود، به تعویق بیندازد.




انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار