مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام گفت: بر پایه جدیدترین برآوردها در پایان سال 92، یک میلیون و 131 هزار و 220 هکتار از گستره جنگل های زاگرس خشک شده است.


به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ایلام؛ رضا احمدی در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران با هدف بررسی پدیده خشکیدگی جنگل های بلوط حوزه زاگرس افزود: حفظ منابع طبیعی موضوعی تجملاتی نیست بلکه مساله ای حیاتی و از اولویت های توسعه پایدار است.
وی افزود: در بحث منابع طبیعی بدون شک یکی از شاخص ترین موارد پایداری توسعه در هر جامعه ای جنگل ها بوده که از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
بگفته احمدی  گسترده ترین رویشگاه جنگلی کشور با بیش از شش میلیون هکتار گستره در منطقه زاگرس وجود دارد.
احمدی یادآور شد: بیش از 180 گونه گیاهی، درختی، درختچه ای و قابل استفاده در این منطقه وجود دارد که این خود بیانگر ارزش اقتصادی و ژنتیکی جنگل های بلوط زاگرس است.
وی تاکید کرد: برای نخستین بار خشکیدگی درختان بلوط در ایلام دیده شد و این در حالی بود که در زمستان و پاییز 87 کمترین بارش در تاریخ استان ثبت شد و افزون بر آن، پدیده گرد و غبار نیز از سال 87 به مدت شش ماه نیز در این استان رخ داد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام بیان کرد: میزان خشکیدگی درختان بلوط حوزه زاگرس در سال 89 به بیش از 100 هزار هکتار، سال 90 به 300 هزار هکتار، سال 91 به 900 هزار هکتار و در سال 92 به یک میلیون و 130 هزار هکتار رسیده است.
احمدی عوامل چون خشکسالی پی در پی در 10 سال گذشته، تغییرهای اقلیمی و فصول، افزایش شدت و مدت ریزگردها و حضور دام بیش از حد ظرفیت در عرصه ها را به ترتیب از مهمترین عوامل خشکیدگی درختان بلوط ایلام عنوان کرد.
وی افزود: یکی از کارهایی که می تواند ما را در این زمینه به پیشگیری نزدیک کند باعث جلوگیری واقع بینانه ای خشکیدگی جنگل ها شود، موضوع عملیات بهداشتی و پرورشی در سطوح بالا و احیا و بازسازی مناطق آسیب دیده در سطوح وسیع و شناسایی و تعیین نوع آفات است.
استان 20 هزار کیلومتر مربعی ایلام در غرب ایران 680 هزار هکتار جنگل با گونه مسلط بلوط دارد که در سال های گذشته به علت عوامل غیرطبیعی 100 هزار هکتار از آن خشک شده است./س
 
 
 
 
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.