میلاد عرفانپور، شاعر در گفتگو با
خبرنگار ادبیات باشگاه خبرنگاران گفت: ادبیات زیرساخت فرهنگ هر جامعه است با توجه به آن آینده و چشم انداز هر جامعه تعیین میشود و در هر جامعهای شاعران و نویسندگان قشری هستند که افکار و نظرات آنان موجب حرکتهای بزرگ و تحولات تاریخی میشود.
وی افزود: شعر و ادبیات ما در واقع تابلوی فرهنگ و شناسنامه ما از دیرباز بوده است راه ارتباطی ما با سایر جوامع از گذشته از دریچه ادبیات بوده است. بسیاری از شاعران فارسی زبان در محدود قلمرو ایران بودند از قرون گذشته به عنوان نمادهای تمدنی و فهرنگی ما شناخته میشوند و خیلی از مستشربان با نگاه به آثار نخبگان ادبی ما از جمله مولانا، فردوسی،حافظ و سعدی با فرهنگ و با ملیت ما آشنایی پیدا کردهاند و همچنان از طریق ادبیات ادامه دارد.
عرفانپور ادامه داد: به نظر من شناخته شدن ملیت، فرهنگ و تمدن هر کشور اگر از طریق ادبیات باشد نشان دهنده این است که ادبیات و فرهنگ چقدر نقش تعیین کنندهای در سرنوشت آن ملت داشته و بسیاری از کشورها و ملتهایی که شناخته شده نیستند فرهنگ غنی و پرباری مثل ایران ندارند.
وی بیان کرد: ادبیات یا شاعران شاخکهای حساس جامعه هستند که بسیاری از مسائل ونکات ناشناخته جامعه را بیش از سایر مردم میبینند و در شعرشان منعکس میکنند اگر مطالعه متون ادبی شعر و داستان را از امور یک ملت کنار بگذاریم تصور آن ملت از خودشان و تصوری که از پیشینه فرهنگی و تاریخیشان دارند و همچنین چشم اندازی که از آینده خود فرصتها و همچنین آرمانها دارند، شکل نمیگیرد.
عرفانپور اظهار داشت: رسانههای ما متنوع هستند همچنان که رسانههای جدید مانند تلویزیون، اینترنت و ماهواره تاثیرگذاری دارند و مخاطب خودشان را دارند شعر هم به عنوان اصیلترین و دیرینترین رسانه ما که قرنها از طریق این رسانه معانی و پیامهای روزگار خودشان را دریافت میکردند همچنان به عنوان یک رسانه جایگزین ناپذیر مخاطب و تاثیرگذاری خود را دارد.
این شاعر تصریح کرد: شاهد و گواه این نکته این است که تاثیری که در یک شعر حتی یک شعر کوتاه مثل رباعی برای مخاطب اتفاق میافتد با چندین برنامه تلویزیون و چندین فیلم سینمایی قابل مقایسه نیست و بسیاری از مفاهیم آنچنان که در شعر فرصت انعکاس و بازنمایی را دارند سایر رسانهها امکان انتقال ندارند و تا حدودی مدیون ادبیات و شعر هستند به این معنا که فصاحت کلام و زیبایی زبان اگر در رسانههای امروزی وجود نداشته باشد انتقال پیام ممکن نیست.
وی خاطرنشان کرد: در بسیاری از رسانههای امروزی عامل و عنصر تصویر برجسته میشود تصویر یکی ازاساسیترین عناصر شعر از دیرباز بوده آنچنان که از یک تصویری که در شعر کوتاه آمده میشود یک فیلم سینمایی خوب و یا یک فیلم کوتاه تاثیرگذار تولید شود.
یکی از عوامل موفقیت رسانههای امروز ادبیات فصیح و اصل ما بوده است رسانه شعر و ادبیات مکمل رسانههای امروزی است.
انتهایپیام/ اس