این پوشش که از مادهی ارزان قیمت نشاسته تهیه شده مقاوم به محیط اسیدی است و قابل کاربرد در صنایع غذایی و دارویی خواهد بود.
بیشتر ترکیبات مواد غذایی، در حین تهیه در صنعت و یا آمادهسازی برای مصرف تجزیه شده و اثرات سودمند مورد نظر را از دست میدهند. نشاسته یک پلیمر طبیعی ارزان قیمت و زیست تخریبپذیر است که در سالهای اخیر برای جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی، توجه محققان را به خود جلب کرده است. از اینرو در این طرح سعی شده است به کمک نانوکریستالهای نشاسته، پوششی مناسب برای حفظ اثرات ترکیبات غذایی تهیه شود.
این پوشش نه تنها اثرات جانبی نامطلوبی بر محیط زیست یا مصرفکننده ندارد، بلکه با استفاده از آن در ساخت داروهایی با رهاسازی هدفمند، میتوان از اثرات سلامتیبخشی آن نیز بهره جست.
نانوکریستالهای مذکور از آبکافت (هیدرولیز) اسیدی گرانول نشاسته در دمای محیط تهیه شدهاند و در نتیجه در مقابل محیط اسیدی مقاوم هستند. از دیگر خصوصیات این نانوکریستالها میتوان به سختی و کم تراوا بودن آنها اشاره کرد. ویژگیهای ذکر شده از الزامات یک حامل مواد غذایی است. بنابراین، این پوشش میتواند برای غنیسازی نوشیدنیهای غذایی و دارویی شفاف که دارای شرایط اسیدی هستند، مورد استفاده قرار گیرد.
به گفتهی مهندس مهدی جلالی جیوان در این طرح عصارهی هسته خرما به عنوان منبع غنی ترکیبات پلیفنول و آنتیاکسیدان مورد توجه واقع شده و درون پوشش نانوکریستالی نشاسته قرار گرفته است. ترکیبات غذایی حاوی فنول، در بسیاری از فرایندهای سوخت و ساز بدن و مقابله با توسعهی بیماریها نقش دارند.
جلالی جیوان در ادامه افزود: هستهی خرما در صنایع تولید شیرهی خرما یا تولید خرما با مغزهای جایگزین مثل مغز گردو به عنوان یک محصول جانبی تولید میشود و فقط به عنوان خوراک دام کاربرد دارد. اما به کمک نتایج این طرح میتوان از آن به عنوان یک مادهی اولیهی با ارزش و ارزان قیمت برای تولید ترکیبات پلی فنول و آنتی اکسیدان که اثرات سلامتی بخش آنها توسط جوامع علمی به اثبات رسیده است، استفاده نمود.
انتهای پیام/