به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، شهرنشینی و افزایش جمعیت، ابعاد متنوعی به زندگی شهری داده است و از آنجا که مشارکت لازمه توسعه شهری است مباحثی چون آموزش و مشارکت شهروندان در مسائل اجتماعی جایگاه ویژهای دارد بنابر این آموزش همگانی جزو لاینفک زندگی شهری است در این میان آموزش مشارکت عمومی در حفظ و حراست از محیط زیست و منابع طبیعی اهمیت بسزایی دارد.
حسین عبیری گلپایگانی، فعال محیطزیست در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: طرفداران و فعالان محیط زیست شعاری دارند تحت این عنوان که کسانی که وارد طبیعت میشوند چیزی نباید از آن برداشت کنند جز عکس گرفتن و چیزی نباید در طبیعت بگذارند جز رد پا بطوریکه طرفداران محیط زیست به شدت به این شعار اعتقاد دارند و آنرا رعایت میکنند.
وی افزود: یکی از رفتارهای صحیح نسبت به محیطزیست، رفتار مسئولانه با طبیعت است کسانی که وارد طبیعت میشوند باید از ریختن زباله خودداری کنند و در مناطق کوهستانی نباید محلهای تردد به وجود آورند. برداشت از منابع طبیعی، جادهسازی و معدنکاویها باید با ارزیابی زیست محیطی انجام شود و چنانچه پاسخ ارزیابیها منفی بود نباید برداشتی از طبیعت صورت گیرد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بعضی از زبالهها تجدید پذیر و برخی غیرتجدید پذیر هستند رها کردن آنها در محیطهای کوهستانی آسیبهای فراوانی به این اکوسیستمها وارد میکند.
همچنین افزایش این زبالهها از حاصلیخیزی زمینهای کشاورزی کاسته و عایقی بین زمین و هوا میشوند به طوری که در آن مناطق هیچ گیاهی رشد نمیکند.
عبیری با اشاره به اینکه زباله ها در محیطهای کوهستانی برای بازیافت به شهر آورده شوند، تصریح کرد: برنامههای پاکسازی طبیعت فعالیتهای نمادینی است که اگر همه فعالان محیط زیست بسیج شوند برای جمعآوری زبالهها، سالانه یک صدم زبالههای ریخته شده در طبیعت را نمیتوانند جمعآوری کنند مگر اینکه مردم و گردشگرانی که از تفرجگاهها و مناطق طبیعی برای تفریح استفاده میکنند از تولید زباله اضافی خودداری کنند.
وی با بیان اینکه کاهش زباله در تهران نیازمند فعالیتهای فرهنگی است، خاطرنشان کرد: با افزایش تولید زباله منابع تحت الارضی و سطح الارضی بیشتری مورد استفاده قرار میگیرند بنابر این باید محصولاتی تولید کرد که کیفیت بالا و دورریز کمتری داشته باشند.
همچنین مردم برای کاهش تولید زباله یک مقدار سختی بیشتری به خود دهند تا زباله اضافی تولید نشود.
گفتنی است، تولید زباله در شهر تهران چهار تا پنج برابر استاندارد جهانی است در شهر تهران بین هفت هزار تا 12 هزار تن زباله تولید میشود یعنی هر فرد در شهر تهران روزانه حدود یک کیلو زباله تولید میکند در حالیکه استاندارد جهانی تولید زباله در جهان روزانه حدود 150 گرم است.
گزارش از: هراتیان انتهای پیام/