استادیار گروه رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در هفته جهانی مبارزه با دخانیات باید نگاه مسوولان برای مقابله فرهنگی با دخانیات جدی تر شود.

دکتر مهدی سیلانیان طوسی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد افزود: اجرای قوانین مبارزه با دخانیات نیازمند عزم ملی است و مسوولان نمی توانند به تنهایی با این مسئله مقابله کنند.

ویهمچنین کاهش دسترسی دخانیات به ویژه برای گروه های جوان و نوجوان، فرهنگ سازی، اجرای صحیح قوانین، جلوگیری از قاچاق سیگار به کشور و همکاری رسانه های گروهی را از جمله راهکارهای کاهش استعمال دخانیات در کشور برشمرد.

وی اظهار کرد: استعمال هر نخ سیگار شش دقیقه از عمر انسان را می کاهد و هر چه سن شروع سیگار پایین تر باشد و تعداد سیگار مصرفی در روز بیشتر باشد خطر بالاتری دارد و با توجه به تقلید کودکان از والدین بهتر است دقت کنیم تا آنها با سیگار آشنا نشوند.

سیلانیان طوسی با بیان اینکه در کشور نیز سالانه بیش از 50 هزار نفر جان خود را به دلیل استعمال دخانیات از دست می دهند بیان کرد: مرگ حاصل از استعمال دخانیات در کشور سه برابر بیشتر از سوانح رانندگی است.

وی به مصرف کنندگان سیگارهشدار دادو گفت: استعمال سیگار در30 درصد از سرطان ها موثر است و 90 درصد از مبتلایان به سرطان ریه سیگاری بوده و یا در معرض دود سیگار بوده اند و سرطان های حنجره، حفره دهان، مری، لوزالمعده و مثانه مرتبط با افراد سیگاری است.

وی در رابطه با اعتیاد به سیگار گفت: نیکوتین موجود در سیگار بسیار اعتیاد آور بوده و ترک آن از هروئین سخت تر و 10 سال زمان می برد تا فرد از نظر ابتلا به سرطان مثل یک غیرسیگاری شود.

وی یاد آور شد: سرفه خصوصا همراه با خون و خشونت در صدا در افراد سیگاری از علائم هشدار دهنده سرطان است.

سیلانیان طوسی افزود: استفاده از قلیان با تنباکو یا میوه ای به مراتب از سیگار بدتر است و دود تولید شده از قلیان بسیار بیشتر از سیگار است.

وی در پایان با بیان اینکه عده ای سیگاری های ثانویه محسوب می شوند افزود: گاهی اوقات سرطان ریه در افرادی به وجود می آید که سیگاری نبوده اند اما در معرض استفاده از آن قرار داشته اند.

انتهای پیام//س

برچسب ها: دخانیات ، مبارزه ، فرهنگ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.