سفیر اسبق ایران در پاریس گفت: اتفاقات منطقه صحنه بازگشت به گذشته است که متاسفانه با روح بیداری اسلامی و بهار عربی فاصله جدی گرفته است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛ "صادق خرازی" در نشست نگاهی به انتخابات مصر و پیامدهای داخلی و منطقه‌ای که امروز در ساختمان خبرگزاری دیپلماسی ایرانی برگزار شد، گفت: انقلاب مصر بلوغ فکری نداشته و پدیده‌ای نارس در تحولات اجتماعی بوده و از هدف اولیه خود فاصله گرفته است و نه تنها به سمت دموکراسی و مردم سالاری نرفته، بلکه رجعت به گذشته داشته است.  
 
وی تصریح کرد: این امر موجب تربیت قدرت نظامی و ایجاد محدودیت برای جریان‌های سیاسی شده و امروز وضعیت اخوان‌المسلمین بد‌تر از شش آوریل است.  
 
سفیر اسبق ایران در پاریس اظهار داشت: اخوا‌ن‌المسلمین تا شش آوریل دارای آزادی‌های اجتماعی بود و در پارلمان و جلسات نخبگان حضور داشت و از موقعیت جهانی برخوردار بود.  
 
خرازی اظهارداشت: تندروی‌های اخوان نشان دهنده این است که علیه منافع ملی ایران عمل کرده و جریان‌های مذهبی سکولار و میلیتاریست همگی یک خط را دنبال می‌کنند و آن خط ضد شیعی علیه ایران است.  
 
وی اضافه کرد: ترکیه بازنده اصلی منازعات بوده و امروز دچار سرخوردگی شدید شده است.  
 
سفیر اسبق ایران در پاریس اظهار داشت: اخوان دچار بحران شده و سرویس‌های عربی در بدنه آن نفوذ کرده‌اند و می‌خواهند آن را از وحدت دور کنند، البته کلیه اقدامات مرسی علیه وحدت اسلامی بود و سخنرانی وی در تهران باعث نارضایتی مصری‌ها شد.  
 
خرازی ادامه داد: تشتت در درون اخوان‌المسلمین باعث شده پختگی در بیرون نداشته باشد و نمی‌توانیم بگوییم که استکبار جهانی باعث این اتفاق شده، چون از روز اول سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اتفاقات مصر را کودتا اعلام کرد.  
 
وی ادامه داد: مهم‌ترین عنصر در تحولات مصر بی‌تدبیری اخوان‌المسلمین است و اگر اخوان استقرار دین و دولت را خوب مدیریت می‌کرد، دچار این وضع نمی‌شد.  
 
سفیر اسبق ایران در پاریس اضافه کرد: اتفاقات منطقه صحنه بازگشت به گذشته است که متاسفانه با روح بیداری اسلامی و بهار عربی فاصله جدی گرفته است.  
 
خرازی تصریح کرد: اولویت اول مصر امنیت است نه دموکراسی، چرا که باید امنیت در معاش ایجاد شود و نمی‌توان به آینده مصر خوش‌بین بود.  
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: اسرائیل با اتفاقات مصر تقویت می‌شود و معادلات نهضت‌های اسلامی با این انتخابات به سمت جهادی شدن پیش می‌رود و تحولات سیاسی گروه‌های وابسته به اخوان با جنبش‌های مدنی حالت جهادی می‌گیرد.  
 
انتهای پیام/
برچسب ها: اتفاقات ، منطقه ، صحنه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار