به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
مریم شیرمستی شربت خاکشیر را یکی از خوراکی هایی دانست که از گذشته تاکنون در طب سنتی به عنوان یک نوشیدنی با طبع سرد مطرح بوده و می تواند در فصل گرما با کاهش دمای بدن به پیشگیری از گرمازدگی کمک کند.وی به افرادی که طبع سرد دارند و از بیماریهای ناشی از طبع سرد از جمله روماتسیم و آرتروز رنج می برند توصیه کرد شربت خاکشیر را محدود مصرف کنند و یا مصرف آن همراه با عسل و عرق نعناع باشد.
به گفته این کارشناس تغذیه اگر خاکشیر با آب گرم مصرف شود خاصیت ملین دارد و مصرف آن با آب سرد و شکر می تواند از اسهال پیشگیری کند.
شیرمستی با اشاره به وجود مقادیر فراوان فیبر موجود در خاکشیر، یادآوری کرد: این فیبر می تواند به لیز شدن روده ها کمک کند.
وی همچنین از وجود مقادیر مناسبی کلسیم و منیزیم در خاکشیر یاد و خاطرنشان کرد: دانه های موسیلاژی خاکشیر برای دستگاه تنفسی و دستگاه گوارشی خاصیت ضد التهابی دارد.این کارشناس تغذیه به افرادی که ورم و زخم معده دارند توصیه کرد مصرف خاکشیر را محدود کنند.
شیرمستی معتقد است، خاکشیر را می توان از دو تا سه سال به بالا به کودکان داد و برای کودکان زیر این سن نیز شربت خاکشیر را صاف کرد و تنها آب آن را به کودک داد.
به گفته وی به دلیل وجود خاک فراوان در خاک شیر لازم است حتما قبل از مصرف شسته شود و مدتی در آب بماند.
این کارشناس تغذیه می گوید علاوه بر شربت خاکشیر، شربت به لیمو و همچنین شربت عرق کاسنی نیز می تواند خواص ضد گرمازدگی داشته باشد./ب