ایجاد هاب بین المللی ترانزیت از جمله مهمترین اهداف "اتحادیه اقتصادی اوراسیا" می باشد، از این منظر دسترسی قزاقها به آبهای گرم خلیج فارس از مسیر خط آهن ایران می تواند موقعیت اتحادیه اقتصادی اوراسیا را در برابر اتحادیه اقتصادی اروپا تقویت نماید.
علی طیب نیا وزیر اقتصاد و دارایی کشورمان در این نشست با اشاره به ملاقات های اخیر مقامهای ارشد دو کشور گفت: علیرغم توسعه مطلوب روابط سیاسی دو کشور، متاسفانه حجم روابط تجاری ایران و قزاقستان پایین است و با توجه به ظرفیت های موجود و آمادگی مقامات دوکشور این ظرفیت وجود دارد که حجم روابط تا 5 میلیارد دلار افزایش یابد.
در ادامه این ملاقات طرفین ضمن تاکید بر اهمیت تسریع در نهایی نمودن و افتتاح هر چه سریعتر راه آهن ایران- ترکمنستان – قزاقستان( اترک برکت) بر تسریع در توسعه بندر چابهار و اتصال این بندر از طریق راه آهن به خط ریلی آسیای مرکزی تاکید نمودند.
بی شک توسعه مناطق جنوبی نیازمند برنامه ریزی کلان دولتی و البته همت ملی است که منتج به توسعه می گردد و همچنین سرعت بخشی در توسعه زیرساخت های ترانزیتی با توجه به اقیانوسی بودن این کریدور بین المللی، نقش بسیار مهمی می تواند در راستای دستیابی به اهداف اقتصادی کشور را داشته باشد. انتهای پیام /ش/ن