سید حسین هاشمی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، گفت: در ایران کلیه عملیات بانکداری بر مبنای بانکداری اسلامی است و طبق اعلام مرکز بینالمللی مالیه اسلامی در مالزی ایران به عنوان بزرگترین کانون بانکداری اسلامی در جهان شناخته شده است.
این کارشناس حوزه بانکداری در ادامه گفت: در سایر کشورهای اسلامی نظام بانکداری به شیوه بینالمللی و کشورهای غربی اداره میشود و در کنار این شیوه محصولات بانکداری اسلامی از قبیل جعاله، اجاره به شرط تملیک و ... نیز ارائه میشوند.
وی در ادامه با اشاره به تاریخ اجرای این قانون در کشور گفت: قانون بانکداری اسلامی در سال 1362 به تصویب رسید و از سال 1363 کلیه عملیات بانکداری کشور بر مبنای بانکداری اسلامی اجرا میشود.
وی در توضیح کاملتر بانکداری اسلامی گفت: در بانکداری اسلامی بخش سپردهگیری به دو دسته سپرده جاری و قرضالحسنه تقسیم میشود بانک در عمل مالک این پولهاست و تسهیلاتی را که در این راستا به مردم میدهند بدون دریافت سود است.
دسته دیگر سپردهها، سپردهها سرمایهگذاری بانکها است؛ دراین نوع سپردهها، بانکها موظفند سپردهها را در ارائه تسهیلات و امور تولیدی و سرمایهگذاری به کارگیرند و پس از برداشت حقالوکاله از سود حاصل شده، مابقی و سود آن را به صاحبانشان بازگرداند.
هاشمی در ادامه به این نکته نیز تأکید کرد: که بانکها موظفند کلیه این سرمایهگذاریها را در راستای عقود اسلامی به کار گیرند و تخطی از این قانون تخلف محسوب میشود.
انتهای پیام/